Sztárok

Szülés, társasággal

Hamarosan megszületik Demcsák Zsuzsa és párja, József kisfia, Benedek. Zsuzsa még az utolsó pillanatokat is kihasználja, tanul a vizsgáira, és szervezi a „bulis” szülést. A kisfiút február 20-ára várják, de a kismama úgy érzi, a baba elõbb világra jön majd.





Zsuzsa és József tavaly nyáron, Parádsasváron házasodtak össze, az esküvői előkészületek idején pedig bizonyossá vált, hogy gyermekük lesz. A kisfiút február 20-ára várják, de a kismama úgy érzi, Benedek hamarabb világra jön majd.

– Éppen a nőgyógyásztól jövök – kezdi Zsuzsa. Benedek olyan jósló fájásokat produkált, hogy azt hittem, megindult a szülés. Valószínűleg Vízöntő baba lesz, aminek nagyon örülök, hiszen a barátaim között és a családomban is több Vízöntő van, és erre a jegyre jellemző a kalandorság, a szabadságvágy és a jó értelemben vett önfejűség.

– Hogyan választottátok ki a baba nevét?

– A nevet a gyerekkori barátnőm találta ki, és azóta sem találtunk olyat, ami jobban illene egy karakán kisfiúra.

– És Benedek karakán lesz?

– Nagyon remélem! Már alig várom, hogy a kezemben tarthassam őt!

– A terhességed utolsó heteiben sem tétlenkedsz…

– Nem bizony, tanulok a vizsgáimra. Másodéves jogászhallgató vagyok az ELTE-n, másoddiplomás képzésben.

– Igaz, hogy a kismamákkal elnézőbbek a tanárok?

– Peches vagyok, ugyanis ebben a vizsgaidőszakban csupán egy szóbeli vizsgám van, az írásbelin pedig nem apellálhatok arra, hogy a vizsgáztató elnézőbb a kismamákkal.

– Tehát három év múlva Dr. Demcsák Zsuzsa leszel.

– Ha minden jól megy, igen.





– Meddig dolgoztál?

– Egészen december végéig vállaltam még munkát, de januárra már csak a vizsgákat hagytam. A családommal együtt dolgozom, főszerkesztője vagyok egy időszakos menedzser-életmód magazinnak és a konferenciaszervezésben is segédkezem. Abban állapodtunk meg, hogy a következő szám májusban jelenik meg, amelyben már én is részt tudok venni. Fél évet mindenképpen otthon szeretnék maradni Benedekkel, aztán majd meglátjuk.

– A képernyőre nem vágysz vissza?

– 18 éves korom óta dolgozom televízióban, persze, hogy vágyom vissza. A Magyar Televízióval a kapcsolatom tavaly augusztusban szakadt meg, és akkor már a baba miatt nem is kerestem sem újabb csatornát, sem pedig csatornán belüli újabb lehetőségeket, mert tudtam, hogy csak egy pár hónapra szólna. De ez átmeneti állapot.

– A pároddal mennyiben változott meg a kapcsolatotok az elmúlt hónapokban? Hiszen a ti házasságotok egy nagy, lángoló szerelemből született.

– Számomra ismét bebizonyosodott, hogy milyen tökéletesen van megalkotva az emberi szervezet. A terhesség kilenc hónapja nemcsak a magzat kifejlődéséhez kell, hanem az anyának és az apának is ahhoz, hogy átalakuljanak és felkészüljenek a gyerkőc fogadására. Rengeteget változtunk, sok fázison mentünk át mi is ez alatt az idő alatt. Kezdetben én voltam a bátrabb, én fogtam fel jobban, hogy milyen nagy felelősséget is vállaltunk, mostanában viszont József az, aki képes bölcsen megnyugtatni és a félelmeimet eloszlatni.

– Készülsz valamilyen különleges módszerrel a szülésre?

– A harminckettedik héttől homeopátiás szereket szedek, ami remélhetőleg a szülés alatt is megkönnyíti és kicsit lerövidíti a vajúdást, csökkenti a fájdalmakat.

– Kaptál tanácsokat az egykori TV2-s kolléganőktől? Hiszen ők már mindannyian édesanyák…

– Természetesen, hiszen rendszeresen összejárunk Bombera Krisztával, Kandász Andival és Pánczél Andival. Sőt, Kandász Andi a szülésnél is ott lesz.

– Kamerával?

– Nem, a Szülőszobában nem fogok szerepelni, viszont tőle is segítséget és bátorítást kértem, és hogy legyen ott velem. Egyébként egyelőre úgy néz ki, hogy kisebbfajta összejövetel lesz a szülés. Bent lesz a férjem, az anyukám, a barátnőm és Andi is. Remélem, elvonják a figyelmem a fájásokról, és gyorsabban telik az idő is. Persze, akik már szültek, azt mondják, az ötlet jó, de Benedek világrajövetele biztosan nem lesz ilyen könnyű, bulis élmény!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top