Sztárok

Nem beszéli le kislányát a modellkedésrõl

Geszler Dorottya 1989-ben az egyetlen magyar szépségverseny harmadik helyezettje, közönség- és különdíjasa volt, arcát mégis inkább a képernyõrõl ismerjük. Árad belõle a nyugalom.







Geszler Dorottya
– Hogy telt eddig a nyarad?

– Hát, idén nyáron olyan kiszámíthatatlan az időjárás, hogy leginkább csak spontán nyaralásokat vállalunk. Már voltunk a Balatonon, és tervezzük, hogy megyünk még Horvátországba. Én ugyanis még nem voltam Horvátországban, és sokan mondják, hogy nagyon szép, úgyhogy szeretném megnézni.

– Ilyenkor hármasban utaztok?

– Persze, a párommal és a kislányommal. Bár most egy kicsit nehezebb lesz megszervezni, mert Gábor egy multinacionális cégnél dolgozik, és még nem tudom, hogy lesz szabadsága.

– A kedvesed és a kislányod jól kijönnek egymással?

– Igen, szerencsére nagyon jóban vannak.

– Tudom, hogy sokan kérdezik tőletek, de nem bírom megállni. Terveztek közös gyereket?

– Egyelőre nem gondolkodunk ezen. Talán a kapcsolatunk még fiatal ahhoz, hogy erről beszéljünk. Még csak most lesz másfél éve, hogy együtt vagyunk.







Névjegy:
Név: Geszler Dorottya
Születési idő: 1970.05.02.
Családi állapota: elvált
Legkedvesebb utazási élmény: Egyiptom, Thaiföld, Mauritius, Maldív-szigetek, New York
– Mesélj a lányodról!

 
– Laura 10 éves, és nagyon aktív gyerek. Sokan azt hiszik, hogy én küldöm el ennyi különórára, pedig mindet ő akarta elkezdeni. Már óvodás korában balettozott, teniszezett, aztán ezeket abbahagyta. Most épp művészi tornára és fashion dance-re jár, de már kosárlabdázni is beiratkozott. Emellett persze angolt tanul, és mivel nemrég volt elsőáldozó, sokáig járt hittanra is.

– Ezek szerint nem egy otthonülő típus.
 
– Nem, most is éppen egy táborban van a Balatonnál. Ez egy nagyon családias tábor, az egyik osztálytársának a nyaralójában. Szegények, mostanáig biztosan csak áztak, napokig esett az eső, most meg majd jön a leégés. Minden este beszélünk telefonon, csak a tegnap maradt ki, mert bátorságpróbán voltak. De majd ma utólag biztos mindenről beszámol.

– Ezek szerint nagyon jó a kapcsolatotok.
 
– Igen, és ez nekem nagyon fontos. Hagyom, hogy azt csinálja, amihez kedve van, és támogatom mindenben, amibe belefog.

– És ha például néhány év múlva azt mondja majd, hogy egy szépségversenyen szeretne indulni?

– Ezt sokan szokták kérdezni, de nekem ezzel semmi gondom nem lenne. Ha valóban a modellkedéshez lenne kedve, akkor teljesen természetes, hogy segíteném. De az is igaz, hogy nem fogom őt „lökdösni” egyik szakma felé sem. Majd ő eldönti, mit szeretne.





– De mégis te vagy számára a „minta”.

– Igen, de ez inkább abban nyilvánul meg, hogy mostanában egyre gyakrabban lenyúlja a ruháimat, sőt a sminkjeimet is. De nem engedem, hogy olyan legyen, mint egy kismajom, úgyhogy egyelőre csak egy kevés szájfényt használhat! A modellstúdiómban szoktam látni, hogy milyen rossz az, amikor egy szülő mindenáron rá akarja erőltetni a gyerekére a saját akaratát. Egyből észre lehet venni, hogy melyik az a gyerek, akit a szülei szeretnének modellnek küldeni.

– És ilyenkor te mit csinálsz?

– Csak úgy veszek fel egy gyereket, ha látom, hogy ő akarja a dolgot, és persze, ha rátermett. 5-6 éves kor alatt nem is foglalkozom a kicsikkel, mert ez valójában egy nagyon kemény munka. Nem csak arról van szó, hogy fel-alá „sétálgatnak” a kifutón, hanem ennek nagyon szigorú szabályai vannak – hogyan mozogjon a válla, a csípője, karja…

– Hogy telik egy napod?

– Igazából nincs két egyforma napom, mivel szabadúszó vagyok. Nemrég pedig elvégeztem egy mediálás nevű tanfolyamot. A mediátor azzal foglalkozik, hogy perben álló felek között a peren kívüli megegyezést segítse. Leül velük, és megpróbálja elérni, hogy a két fél saját akaratának megfelelően döntsön az ügyben, ami miatt a bíróságra fordult. Így nem egy tőlük függetlenül meghozott, bírói döntés értelmében kell cselekedniük, hanem úgy, ahogy saját akaratukból megállapodtak. Ez Amerikában már nagyon régóta bevett gyakorlat, és szinte minden ügyvéd mellett dolgozik egy mediátor, remélem, itthon is hamarosan elterjed.

– Ezek szerint szeretsz úgymond több lábon állni.
 
– Igen, és ott van még a modellstúdióm is, ami most nyáron szünetel, de szeptembertől valószínűleg újraindul majd. És ősztől még tanulni is szeretnék, de egyelőre maradjon az én titkom, hogy mit.

– Sportolni szoktál?

– Igen, hetente négyszer járok erősíteni, nagyon szeretem a pilatest, és nemrég elkezdtem egy önvédelmi sportot, a wing tsunt. Persze nem fogok az utcán verekedni, nem is arra való.

– És még mit teszel az alakodért?

– A mozgás mellett folyamatosan odafigyelek, hogy egészségesen táplálkozzak. Nincs mese, ha az ember oda akar figyelni magára, akkor nincsenek csodaszerek. Én nem hiszek a pirulákban, fogyasztószerekben, hanem szerintem csakis a folyamatosságnak van hatása. Lehet, hogy közhely, de ez van.





– Néha-néha azért csak megengedsz magadnak egy kis „bűnözést”…

– Persze, azért nem vagyok olyan szigorú. Most például Balatonon nyaraltunk, és akkor döbbentem rá, hogy nem is olyan könnyű ezt betartani. Mert ott egészen biztos, hogy az ember elcsábul egy lángosnak, és az is egészen biztos, hogy ezt nem reggel 9-kor teszi. Az meg elég nehéz lenne, hogy egész nap kovászos uborkát egyek… Ráadásul nyaraláskor mindig nehezebb beszerezni a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, a sovány sajtot és a light fagyit.

– Sokat szoktál főzőcskézni?

– Viszonylag, bár nem vagyok egy konyhatündér. Már majdnem 10 éve nem eszem húst, egy-két kivétel van: a tengeri herkentyűk, lazac, rák. Ja, és a libamáj. Annak nem tudok ellenállni!

– Miért pont a libamáj?

– Talán azért, mert annak más állaga van, mint a húsnak. Visszatérve a főzésre, nagy magyaros ételeket nem igazán szoktam főzni, de egy szökőévben egyszer Laurával nekiállunk piskótát és fánkot sütni.

– Ha te választhatnád meg, milyen műsorban szeretnél legközelebb szerepelni?

– Nekem mindig is a híradózás volt a kedvenc műfajom. Szerintem aki a tévében dolgozik, mindenkinek el kéne mennie egy rövid időre híradózni, mert iszonyú jó lecke. És az élő adást is nagyon szeretem, mert az folyamatosan izgalomban tart és doppingol. Meg ha nem muszáj, nem szeretek fölöslegesen dolgozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top