Sztárok

„Rátaláltam arra, akire vágytam!”

Konta Barbarát nem bántja, hogy már nem szerepel nap mint nap a televízióban - az egykori Hoffer Eszter január óta egy utazási irodában dolgozik. Kárpótolja õt a munkája. és szerelme, aki mellett megtalálta a boldogságot.







Konta Barbara
Hét év helyett hetven

– Hónapokig nem beszéltél újságírókkal, most azonban ismét rivaldafénybe léptél. Te leszel az arca a női futball Európa-bajnokságnak, és egy futballal foglalkozó műsor házigazdája lettél. Miért döntöttél így?

– A kulcsszó: a foci. Annyira szeretem a focit, hogy ezért a sportért a szívemet-lelkemet kiteszem. Július 20-tól 31-ig rendezik meg Magyarországon az utánpótlás női futball Európa-bajnokságot, és mivel tudták, hogy a foci a szívügyem, megkerestek a szervezők. A műsort is ezért vállaltam el; a futball miatt.

– Te is futballoztál egy női csapatban.

– Igen, és bár nagyon szerettem, a jelenlegi munkaköröm nem engedi meg, hogy edzésre járjak, pedig egy NB 2-es csapatban rúgtam a bőrt. Most azonban tíztől fél hétig dolgozom, az edzés pedig már négy óra környékén elkezdődik.

– Miért váltottál ilyen nagyot? Gondolom, a műsorvezetés után lett volna számodra más munka is a csatornánál…

– Igen, de éppen ezt nem akartam. Ha az életemben bekövetkezik egy változás, akkor radikális változást akarok. Sok tévés, miután lekerül a képernyőről, rádiózni kezd, vagy szerkesztőként dolgozik tovább a háttérben, ám én teljesen el akartam távolodni a médiától. Mást akartam, mint a televízió, mert valójában a kezdetektől tudtam, hogy az én életem nem erről fog szólni. Egyszerűbb, nyugodtabb életre vágytam. Jó volt ez a hét év, de valójában hetven évet öregedtem, és korántsem huszonhárom évesnek érzem magam.

– Nagy arculcsapás volt a Barbara Show vége?

– Nem mondanám arculcsapásnak, de sajnáltam, amikor vége lett. Főleg a kollégák miatt. Bár annyi munka volt a show-val, hogy valószínűleg nem bírtam volna sokáig.

– A show miatt kaptál hideget-meleget…

– Volt időm hozzászokni, tizenhat éves korom óta, amióta a tévében szerepelek, mindig voltak kritikusaim. Az építő kritikával nincs is problémám, de egy idő után rájöttem, hogy négy-öt rosszindulatú újságíró olcsó kis játékáról van szó. Így egy idő után már el se olvastam a rólam szóló cikkeket.







Névjegy:
Név: Konta Barbara
Kor: 23 év
Csillagjegye: Szűz
Tanulmányok: A Kodolányi János Főiskolán másodéves angol-kommunikáció szakos hallgató.
Pálya: Tizenhat évesen került a képernyőre, a Barátok közt Hoffer Eszterét játszotta. Később eligazolt a csatornától, a testvérét játszó Halász Gáborral együtt, akivel egy reggeli magazinműsor házigazdái lettek. A műsor megszűntével Barbara délutáni talk-show-t vezetett, Barbara Show címmel, amelyben a tizenévesek problémáit boncolgatták. Tavaly év végén a TV2 megszüntette a műsort, Barbara pedig január óta egy utazási irodánál dolgozik. A képernyőhöz azonban hűséges maradt, hiszen a Magyar Televízióban fiataloknak szóló futball-műsort vezet.
Testvérek: két húga van, Anna és Eszter
Egy barátság véget ért


– A műsor végeztével hirtelen csönd lett körülötted. Se egy tévéinterjú, se egy cikk. Mi történt?

– Egyszerűen nem vettem fel a telefont, ha ismeretlen számról hívtak. Egyik nap még bementem a stúdióba, a következő nap pedig már nem volt műsor. Aztán egy hónapig nem csináltam semmit, januárban viszont már dolgoztam az irodában.

– A családod mit szólt ehhez a nagy váltáshoz?

– Az anyukám sokkal jobban aggódott, mint én, de végül is egyetértett a döntésemmel. A húgaim közül Eszter valószínűleg örült, hogy már nem Konta Barbara húgaként mutatják be, ám Anna szomorú volt, hogy már nem jár velem partikra, és nem érezheti magát bennfentesnek.

– Még mindig otthon laksz?

– Nem, ingázom. A párommal lakom együtt, de hetente kétszer-háromszor biztosan meglátogatom édesanyámékat.

– Mit árulsz el a barátodról?

– Nem szeretnék túl sokat, védem őt a nyilvánosságtól. Legyen elég annyi, hogy azt hiszem, megtaláltam azt, akire vágytam. Mindketten sokat dolgozunk, ám amennyi időt tudunk, együtt töltünk. Szeretünk sétálni, moziba, színházba járni, utazni. Idén a francia Riviérán nyaraltunk, Saint Tropez mellett, egy kis faluban elbújtunk a világ elől.



A teljes cikket a Meglepetés 30. számában olvashatod el!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top