Sztárok

“Balázs tette teljessé az életünket!”

Nehéz interjút készíteni egy olyan házaspárral, akiket régóta ismer az ember. Úgy meg még nehezebb, ha a nappalijukban ülünk, és miközben csokitortát majszolunk, egy néhány hetes, tündér kisfiú szuszog édesapja karjában.





Pachmann Péter családja Balázs érkezésével vált teljessé.

Közös fürdetés

– Mikor érkezett Balázs?

– Pachmann Péter: Július 7-én, délután három óra nyolc perckor jött a világra.

– Ambrus Marcsi: És a Rák jegyében született.

– Hisztek az asztrológiában?

– A. M.: Igen, és az asztrológusommal, Faragó Melindával mindenképpen szeretném megcsináltatni Balázs térképét is. Szerintem nagyban segíthet a gyereknevelésben, ha a szülő ismeri a gyerek irányultságát, érdeklődési körét. De persze nem az asztrológia fogja meghatározni, hogyan nő fel Balázs.

– Apás szülés volt?

– A. M.: Igen, Péter végig velem volt. Illetve tíz percre szaladt csak ki, addig a szülésznő fogta a kezemet. Abban a tíz percben végig az volt a fejemben, hogy nehogy annyira szorítsam az apró, vékony kezét, mint ahogyan Péter erős kezeit.

– P. P.: Fantasztikus élmény volt ráébredni, mennyire fontos, hogy a babával már a mama pocakjában beszéljünk. Balázs még meg sem született, de én minden este meséltem neki, elmondtam, milyen napom volt. Amikor aztán a világra jött, először a kezembe vettem, és beszélni kezdtem hozzá, azonnal abbahagyta a sírást, a hang irányába fordult és nyitogatta a szemét. Kíváncsi volt rá, ki ez az ember, akinek annyiszor hallotta már a hangját. Nagyon meghatódtam.

– Mennyi idő után jöttetek haza?

– P. P.: Négy nap után már itthon voltak.

– Hogyan zajlottak az első napok?

– A. M.: Hát, nem volt könnyű…

– P. P.: A kórházban Marcsi minden segítséget megkapott, és hirtelen mindent nekünk kellett megoldani. Minden a nyakunkba szakadt, például akkor fürdettük először mi Balázst.

– Közös program a fürdetés?

– P. P.: Igen. Bevallom, még nem találtunk rá arra a „technikára”, amellyel egyedül is meg tudjuk őt fürdetni. Lehet, hogy Balázs túl mozgékony, vagy csak mi nem vagyunk még elég ügyesek. De jól van ez így, hiszen addig is együtt vagyunk, hárman.








A pár névjegye
A férj: Pachmann Péter
Foglalkozás: a Tények műsorvezetője
Csillagjegy: Halak

A feleség: Ambrus Marcsi
Foglalkozás: fotós
Csillagjegy: Skorpió

Gyermekük: Pachmann Balázs
Született: 2005. július 7.
Csillagjegye: Rák
Marcsi már korábban is fotózta Pétert, de 2002. szeptember 14-e óta tartoznak össze. 2003. június 19-én kötöttek házasságot.
Balázs is utazik

– Marcsi, hogy bírod az itthonlétet? Hiszen fotósként állandóan úton voltál.

– A. M.: Nem vagyok bezárva a négy fal közé! Útra kelek Balázzsal is, nem szeretném, ha csak a lakást és a kertet ismerné. Két etetés között szoktunk sétálni, autózni, vagy elmegyünk hármasban vacsorázni.

– P. P.: Annak idején megkérdeztük az orvosunkat, és ő azt mondta, két hónapos kortól már nyugodtan vihetjük Balázst hosszabb kirándulásokra is. Voltunk már a Balatonnál és az idén még egyszer elutazunk valahová. Lásson csak világot, találkozzon más emberekkel is. Természetesen, nekem könnyebb, hiszen én eljárok dolgozni, míg Marcsi a nap huszonnégy órájában babázik, de sokkal felelősségteljesebb lett az életem, amióta Balázs is hazavár esténként.





– Hányszor telefonálsz haza egy nap?


– P. P.: Nem akarom „túlaggódni” ezt a kérdést. Az első napokban szinte óránként telefonáltam Marcsinak, de ma már beérem egy hívással.

– A. M.: Persze, ma is háromszor szóltál haza!

– Mennyire változott meg az életetek, amióta Balázs megszületett?

– A. M.: Már semmi nem lesz olyan, mint régen. Más lett a fontossági sorrend, és már rengeteg új dolgot tanított nekünk Balázs. Meglepő, hogy az ember milyen könnyen háttérbe szorítja önmagát, sőt, öröm, hogy már nem mi vagyunk a legfontosabbak.

– P. P.: Jó érzés gondoskodni valakiről, és még jobb, hogy ez nem egyoldalú. Már most látni, hogy Balázs figyel ránk és mosolyog. Boldoggá teszi minden percünket, hogy ő van!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top