Sztárok

A tehetség magában semmit sem ér

<b>Bálint Ádám</b/> nevét a Megasztárban ismertük meg, s azóta nagyon szép sikereket tudhat maga mögött. Nemrég megjelent elsõ szólólemeze, az Operettszínházban Rómeót alakítja, mégsem szállt el a sikertõl.





– Úgy hallom, szépen fogy az albumod. Gondoltad volna egy éve, hogy ilyen sikeres leszel popénekesként és musicalszínészként is?

– Bár még nem tudok pontos adatokat a fogyásról, a visszajelzések tényleg jók. Nagyon sokan azt mondják: “Ádám ez a lemez pont olyan, mint amilyet vártunk tőled, vagy egy kicsit több” – ami a lehető legjobb kritika. A verseny során nagyon szűk skatulyába kerültünk, amiből én megpróbálok kitörni. Ennek  egy útja van – egyszerűen nem engedem magam hibázni. Sokan gondolják, hogy nem tudunk még semmit, mert újak vagyunk a szakmában – és igazuk van. Ezért érzem fontosnak, hogy tanuljak a nagy öregektől, mert másként nem lehet ezt csinálni. A színházban nagyon élvezem a munkát. Sokan előítélettel ülnek be egy-egy előadásra, és nincs jobb érzés annál, mint amikor utána a művészbejárónál azzal fogadnak, hogy Ádám, nagyon kellemesen csalódtam. Ez az igazi siker – negatívból pozitívba fordítani egy szitut.







Névjegy
Név:  Bálint Ádám
Születési idő: 1981. október 1.
Iskolái: Hajós Alfréd Általános Iskola, Óbudai Gimnázium, Pázmány Péter Katolikus Egyetem- Bölcsészettudományi Kar
Lemeze: Közelebb
Főbb szerepei:
• Valahol Európában (Hosszú)
• Rómeó és Júlia (Rómeó)
• West Side Story (Riff)
• A Szépség és a Szörnyeteg (Lángőr)
– Mennyiben változott meg az életed a műsor óta?


– Magasabb lettem, és hosszabb a hajam… Komolyra fordítva a szót, nagyon felgyorsult minden. Nehezen veszem a változásokat, sok idő kell, hogy felfogjam, és tisztán lássam a dolgokat, ezért mostanában néha elveszettnek érzem magam, mert nem érem utol magam. Előfordul, hogy hetekkel később esnek le dolgok. Pár napja éjszaka arra ébredtem, hogy összeállt a fejemben a tavalyi színműs felvételi…

– A zene és a színpad mellett a tanulást sem hagytad abba. A tanárok el tudnak vonatkoztatni a tévében látott Bálint Ádámtól a vizsgák során?

– Aki látott a tv-ben, az nem tud – van, aki kedvesebb, van, aki csúnyábban néz rám, de a többség nem néz tévét, úgyhogy nincs nagy változás. Jövőre diplomázom francia-művészettörténet szakon, és akkor három felsőfokú diplomám lesz, ami übermenő!







– Több mint egy éve lobogtok a szerelemben kedveseddel. A rajongók nem sérelmezik ezt? Nem próbáltak még közétek állni?

– Volt egy lány, aki nagyon elszántan próbált engem “magára beszélni”, jött mindenféle bolygó-együttállással, meg közös sorssal, meg mindenféle banyaságokkal, ami már komolyan ijesztő volt. Van egy anyámmal egyidős nő, aki levelekkel bombáz, de legalább hetente egyet küld. Ez fura, és nem is tudom kezelni, mert nem normális, és én nem vagyok pszichiáter. Szerencsére azonban a rajongók többsége aranyosan és kedvesen közelít felém, így nincs ebből probléma.

– Mióta ismert ember vagy, tudsz még rajongani sztárokért, vagy ez is átalakult benned?

– Nemrég voltunk Robbie Williams koncertjén, és tényleg más szemmel néztem, mint azelőtt a koncerteket. Néztem, hogy bánik a közönséggel, hogy tartja fenn a figyelmet két órán át, hogyan mozog, hogyan beszél a színpadon. Tőle aztán lehet tanulni. Semmilyen gátlás nincs benne a színpadon, ezért olyan átütő. Pedig még csak nem is énekelt jól, beteg volt, és mégis megkajáltuk.





– Mit gondolsz, a Megasztár versenyzői közül ki marad a szakmában még tíz év múlva is?


– Aki belátja, hogy nem tud még semmit, és nem játssza el a nagy zenészt. Aki tanul, képzi magát, kiválaszt néhány embert, aki régi motoros, és hallgat rájuk. A tehetség nagy ajándék, de magában nem ér semmit. Az előadóművészi pályán a tehetség a legelhanyagolhatóbb tényező – elengedhetetlen, ez az alap, de a 90 százalék a munka, a tanulás, az alázat és intelligencia kérdése. A három szériából majdnem mindenkivel jóban vagyok, és van néhány ember, akit nagyra tartok, de nem vagyok jós, majd meglátjuk, ki meddig jut el.

– Mivel telik a nyár? A fellépések mellett jut időd pihenésre, feltöltődésre?
 
– Egyik fellépésről a másikra megyek, de idén már volt időm nyaralásra is. Törökországban jártunk, jólesett kicsit a semmittevés.

– Az Operettben ősztől újabb megmérettetés vár rád…

– Igen, a Szépség és a Szörnyeteg című musicalben az egyik Lángőr szerepét fogom játszani. Nagyon várom már, hiszen ez egy újabb feladat, amit meg kell oldani. Szeretem azt a darabot, és remélem, hogy nem okozok csalódást a közönségnek.

Tipp: Bálint Ádám fan club »

Fotó: Artfoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top