Sztárok

Joey kontra Matt LeBlanc

A Jóbarátok ugyan már véget ért, de a szoknyabolond Joey-tól nem kell elszakadnunk, hiszen kalandjait tovább követhetjük önálló sorozatában. Sõt. Most azt is megtudhatod, hogy Joey Tribbiani figurája miben hasonlít, illetve különbözik az õt alakító Matt LeBlanctól.





Amiben hasonlítanak:


 






Olaszok a felmenőik

Joey a sorozat szereposztása szerint olasz származású. Katolikus, szülei egyetlen fia és hat vagy hét lánytestvére van – attól függően, hogy ezt éppen a sorozat melyik részében említi meg. Matt LeBlanc ereiben a valóságban is csörgedezik itáliai vér. A színész ugyanis olasz, francia, ír, holland és angol felmenőkkel egyaránt büszkélkedhet. LeBlanc állítása szerint ez a sokszínű família is kellett ahhoz, hogy sikereket érjen el a filmes szakmában.


Mindenük Hollywood

Joey Tribbiani nagy álma, hogy egyszer színész lehessen és meghódítsa Hollywoodot. Joey hiszékeny, naív, örök álmodozó, akinek ugyan fikarcnyi színészi tehetsége sincsen, de töretlenül hisz abban, hogy egyszer csak mégis felfedezi valaki. Egyetlen színészi élménye, hogy annak idején az Életünk napjai-ban dr. Drake Ramoray-t, az agysebészt alakította, és bár már régen, egyetlen rész után kirúgták, még mindig ezzel a szerepével dicsekszik, és viszi ágyba a hüledező és még nála is együgyübb csajokat.







A Jóbarátok kerek tíz évadot élt meg

Joey megformálója, Matt LeBlanc szintén sokat küzdött azért, hogy befutott színész lehessen Hollywoodban. LeBlanc tehetségét és pompás külsejét eleinte reklámokban kamatoztatta: szerepelt a Levi’s 501, a Coca-Cola, Tequilla és a Heinz ketchup reklámaiban. 1988-tól tévésorozatokban játszott jelentősebb szerepeket, de feltűnt a Jon Bon Jovi Miracle című dalához készült videoklipben is. Tulajdonképpen ha nincs a Jóbarátok, Joey is egyike marad a karrierre éhes, jóképű, munkanélküli hollywoodi álmodozóknak. Csakhogy a mára kultikussá vált sorozattal Matt epizódonkét tízmillió dollárt keresett, és sztárrá avanzsálódott. Igaz, a rossznyelvek szerint LeBlanc éppen olyan pocsék színész, mint leghíresebb karaktere. Ám Joeyt olyan átéléssel képes eljátszani, talán éppen azért mert sokban hasonlítanak, hogy az minden pénzt megér, és tulajdonképpen elég is a sztársághoz.








Melissával alig két évig voltak házasok
A nőkből nekik sosem elég

Joey Tribbiani tökéletesen tisztában van azzal, hogy jóképű, és megvesznek érte a nők. Mind a Jóbarátokban, mind pedig a Joey-ban nők elképesztően hosszú sorát hódította meg, senki sem tudott ellenállni kisfiús mosolyának, perzselő tekintetének és szemébe hulló, angyali tincseinek. Nincs ez másként a való életben sem, Matt LeBlanc éppen olyan szoknyabolond, mint Joey. 1998-ban ismerkedett meg Melissa McKnight-tal, a valamikori, elvált, kisgyermekes manökennel, és 2003-ban feleségül is vette a szőke szépséget. Barátai őszinték bíztak abban, hogy megannyi vad, bulizással és csajozással töltött esztendő után a színész végre megállapodik egy csinos, házias és kedves nő oldalán. Ám a vér nem vált vízzé, és LeBlanc, amint megszületett Melissával közös kislánya, Marina Pearl, azonnal felkeresett egy sztriptízbárt és egy prostituált keblén ünnepelte meg apaságát. A hölgy kebleibe feledkezett színészről készült fotók bejárták a világsajtót. Később ugyan nyíltan bocsánatot kért feleségétől a történtekért, de mivel az esetet még vagy egy tucat követte, Melissa tavaly év végén benyújtotta a válókeresetet.





Amiben különbőznek:









Los Angeles-i házában bőven van hely a sportkocsiknak
A haverok a legfontosabbak a világon

Joey imád a haverokkal lógni, Matt LeBlanc azonban csapnivaló barát, és saját bevallása szerint éppen ezért csak nagyon kevés bizalmasa van. Még öreg cimboráját, Michael Douglast is megsértette egyszer, pedig Hollywoodban íratlan aranyszabály, hogy színészkollégád magánéletéről soha ne foglalj állást egy újságban. Pláne ne egy bulvárlapnak. LeBlanc azonban megszegte ezt a szabályt.
Mindenki azzal jön nekem, hogy meg kell nősülnöm, meg felelősségteljes életet kell élnem. Még barátom, Michael Douglas is. Neki persze könnyű. Az ő millióival és befolyásával nem volt nehéz megvennie egy gyönyörű és fiatal feleséget. Azt hiszem, nekem nem olyan könnyű Catherine Zeta Jones-hoz hasonló álomnőt találnom – mondta, kivívva ezzel Douglas őszinte felháborodását és haragját.


Kiváló a humoruk

Joey Tribbianinak kiváló humora van, mókás beszólásaival rendre szórakoztatja közönségét és barátait. A valóságban Matt LeBlanc roppant savanyú humorú. A színész nem is tagadja, hogy csak szeretne olyan mókás lenni, mint leghíresebb figurája, de próbálkozásai rendre kudarcot vallanak.







Joey nővérével, Ginával és annak fiával imád tévézni

Szeretem a vicceket, gyakran olvasok ilyen jellegű lapokat is. Ám jómagam csapnivaló viccmondó vagyok. Próbálok nagyon jópofa lenni, de valahogy nem sikerül. Ezért is szeretem Joey Tribbiani figuráját, hiszen ha a bőrébe bújok, mindig roppant viccesnek érzem magam, hiszen ilyenkor a forgatókönyvírók a számba adják a poénokat. Lehet, hogy ez a nézők számára kiábrándító, de sajnos ez az igazság – vallotta be Matt LeBlanc.


Száguldás, porsche, szerelem

Joey nem a sebesség megszállottja, ő csupán a televízióban és a videójátékokban élvezi a sebességet. Ellenben Matt LeBlanc imád motorozni, és számos szupergyors sportautó büszke tulajdonosa. A színész hacsak teheti, keres egy kihalt utat, és ott rendőröktől mentesen kiélvezi a gyorshajtás minden pillanatát.
Szeretek száguldani. Nem vagyok valami félős típus, így akár kétszáz-kétszázötvennel is nyomom a gázpedált. Joey beszari alak, én azonban belevaló, tökös fickó vagyok – mesélte büszkán LeBlanc. A színész egyébként 2003-ban egy saját készítésű minisorozatban meg is mutatta tehetségét, Az öt legkirályabb dolog-ban meg is csillogtatta tehetségét. A motorkerékpározás öt különböző stílusát ismeretette meg a nézőkkel.

A teljes cikket a Maxima 34. számában olvashatjátok el!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top