Sztárok

Két óra alvás, tíz perc magánélet

<b>Árpa Attila</b/>, a média fenegyereke újra nagy dobásra készül a Topmodell címû valóságshow producereként. Gyönyörû nõket, kiképzõtábori feladatokat ígér. Most forgatják, éjjel-nappal ezzel foglalkozik.





– A Topmodell mennyiben különbözik majd az amerikai eredetitől? Például ugyanúgy meglátogatják majd a lányok a neves milánói vagy párizsi tervezőket?

– Nem nagyon térünk el az eredetitől, szóval utaztatni is fogjuk a lányokat, de hogy merre és kikhez, az októberig maradjon titok. Nem azért ragaszkodunk a tengerentúlon futó America’s Next Top Model „próbatételeihez”, mert nincsenek saját ötleteink, hanem mert ez a műsor a szakmáról szól, és ezt a kihívást jól megoldották odakint. De lesznek új feladatok is, szerintem sikerült felülmúlnunk az amerikai műsornak azt az epizódját, amikor pókokkal és kígyókkal kellett pózolniuk a lányoknak a fényképezőgép előtt.

– A licencműsorok nem mindig érik el a külföldi eredeti sikerét. Nem tartasz ettől?

– Minden attól függ, kivel és hogyan csinálod, és nagyon fontos a jó szereplőválogatás. Néha szinte brutális helyzeteket teremtünk annak érdekében, hogy egy topmodell hétköznapjait imitáljuk: elmegyünk a lányok lelki és fizikai tűrőképességének határáig. Lesznek olyan feladatok, amelyekről az jut majd a néző eszébe: „Ennek meg mi köze a modellszakmához?”. De minden feladat mögött van filozófia: próbára tesszük a szereplők éberségét, állóképességét és fegyelmét.

– Mi volt a fő szempont a lányok kiválasztásakor?

– A győztes hároméves szerződést kap a világ egyik legelismertebb ügynökségénél, a párizsi Metropolitannél, ahol Vámosi Viktória, Claudia Schiffer és Eva Herzigova karrierje is elindult. Olyan lányokat kerestünk, akikből világsztár lehet, a következő magyar topmodell.

– Az új munka mennyiben alakította át az életedet?

– A lányok napirendje szerint alakul az enyém is: hajnalban kelek, hogy mire felébrednek, ott legyek, és egészen „takarodóig” maradok, így leghamarabb 1-kor kerülök ágyba. De ez így van rendjén. Másra most nem jut időm: átlagosan két óra alvás, tíz perc magánélet, és három olyan telefon fér bele a napjaimba, ami nem a műsorhoz kapcsolódik.

– Amikor elvállaltad ezt a feladatot, befolyásolta a döntésedet az, hogy a feleséged, Tomán Szabina modell?

– A magánéletemnek soha semmilyen köze nem lehet a munkámhoz.

– Éppen ezért nem is beszélsz róla, és arról sem, hogy hamarosan nem csak a műsor születése körül bábáskodsz majd?

– Nem, mert a magánéletemet mindig óvtam a nyilvánosságtól, és büszke is vagyok rá, hogy velem kapcsolatban nem ilyesmivel vannak tele az újságok. Szóval örülök, hogy így van, és szeretném, ha így is maradna. Ha bármelyik újságírót megkérdezed, senki sem tudja, hol lakom, ahogy azt sem, mennyi kapcsolatom volt. Viszont a munkámról és az amerikai fociról mindig szívesen beszélek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top