Sztárok

Egyelõre nincs semmi, ami itt tartana

Daniela Mexikóban született, édesanyja magyar, édesapja mexikói. Sok helyen otthon érzi magát a világban: élt már Madridban, Milánóban. Néhány hónapig még nálunk marad, de hogy utána hol telepszik le, még nem döntötte el.





– Az adás napján a táncosok, műsorvezetők egész nap próbálnak az esti adásra. Te hogy bírod ezt a megfeszített tempót?

– Az azért nagyon kimerítő lenne, ha egész nap itt lennék. Én csak néhány órával az adás előtt megyek be, felöltözöm, sminkelek. Nekünk nincs szükségünk próbákra, mert a mi szereplésünk teljesen spontán. Minden mondat ott helyben születik, semmit nem találunk ki előre. 

– Mivel töltöd a maradék idődet?

– Fotózásokra járok, interjúkra, megbeszélésekre. Ezekből most olyan sok van, hogy kitöltik a napjaimat.

– Még a képernyőn keresztül is látszik rajtad, hogy mennyire jól érzed magad ezek között az emberek között. 

– Igen, nagyon jól kijövök mindenkivel a zsűritagok közül, megadjuk egymásnak a tiszteletet. Sokan mondják, hogy túl kritikus vagyok, de szerintem ez nem igaz, inkább csak maximalista vagyok, szeretem, ha mindig újat tud mutatni valaki. 

– És a táncosokkal milyen a viszonyod?

– Volt már pozitív és negatív tapasztalatom is. Szerintem az szerencsés, hogy pont egyidős vagyok velük, így könnyen megtalálom velük a hangot. A legtöbbjükkel jóban vagyok, sőt volt egy lány, aki végül nem jutott be – vele közösen csináltam egy táncelőadást.







Névjegy
Név: Daniela Hernandez Faith
Születési hely: Mexikó
Születési év: 1979
Foglalkozás: táncos-koreográfus, jelenleg a Megatánc zsűritagja
– Hogy kerültél a Megatáncba?


– Soma régi jó barátnőm, és ő ajánlott be, amikor kerestek embereket a zsűribe. Nem kellett válogatáson részt vennem, egyből azt mondták, hogy jöjjek. 

– Dolgoztál már korábban a médiában?

– Sokat szerepeltem, de ez a helyzet nekem is nagyon új. Csak most kezdek belejönni, de nagyon élvezem és szeretem csinálni. Még az is lehet, hogy ezen a területen fogok ezután is dolgozni – még nem tudom.





– Amit eddig csináltál, nem áll távol ettől a munkától.


– Igen, én érettségi után három évig New Yorkban tanultam táncolni. Utána egy kicsit depressziós időszak következett az életemben: elegem volt abból, hogy folyton bizonyítani kell, ezért abbahagytam a táncot, és elutaztam egy mexikói festő barátommal egy évre Milánóba. Később Madridban is éltem két évet.

– Ha vége a Megatáncnak, visszamész Mexikóba?
 
– Most úgy néz ki, hogy december 20-án visszamegyek két hónapra, mert sok félbehagyott elintézni való ügyem van ott. Az biztos, hogy feladom az ottani lakásomat, és márciusban visszamegyek Madridba, hogy megcsináljam a doktorátust színpadi művészetekből. Hogy aztán mi lesz, még magam sem tudom. 

– Nem költözöl Magyarországra?
 
– Egyelőre a munkámon kívül nincs semmi, ami itt tartana. De még az is lehet, hogy hosszabb időre maradok. 

– Mexikóban van egy barátod…

– Igen, és ez a fél év, amit most itt töltök, nagy próbatétel a kapcsolatunknak. Eleinte azt hittem, hogy emiatt szakítani fogunk, de kiderült, hogy egyre jobban ragaszkodunk egymáshoz.







Daniela a barátjával
– Amikor kiderült, hogy megkaptad ezt a munkát, fel sem merült, hogy veled jöjjön?


– Nem, mert nem beszél magyarul, nem ismer itt senkit, szóval körülményes lenne, nem tudna mit csinálni itt. Ráadásul Mexikóban neki olyan munkája van, amit nem tudna fél évre otthagyni… Ő koreográfus és az operaház igazgatója. Furcsa ez a mostani helyzet, mert amikor Mexikóban éltünk, inkább az ő munkája volt pörgősebb, mellette én voltam a csöndesebb, visszahúzódóbb. Most viszont kicsit fordult a kocka, és körülöttem is nagy a pezsgés. 

– Mit szól ahhoz, hogy márciusban elköltözöl? 

– Sokat beszéltünk erről, és Spanyolországba ő is szívesen eljönne velem. Ez is majd akkor dől el, ha visszamegyek. 

– Itt, Budapesten hol laksz? 

– Anyukám itt él, úgyhogy nála. Hihetetlenül jólesik most, hogy főz nekem, örül, ha hazamegyek, ott vannak a macskák, minden olyan otthonos. 

– Mi lesz az első dolgod, ha visszamész Mexikóba?

– Az biztos, hogy elmegyek a tengerpartra nyaralni. És vannak koreográfusi terveim is, amiket mindenképp szeretnék megcsinálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top