nlc.hu
Sztárok
Sztárnak született

Sztárnak született

Sokak szerint a <b>Született feleségek</b/> közül a négygyermekes Lynette a leghitelesebben alakított karakter. Egy nõ, aki mindig a legjobb tudása szerint cselekszik extrém körülmények között is. Akárcsak Felicity Huffman.







Felicity Huffman tinédzserként elhatározta, hogy dacolni fog a családi mintával…
Rossz családi minta

A kis Felicity, aki máig az édesanyjától kapott Flicka becenévre hallgat, alig volt egyéves, amikor a szülei elváltak. Édesapját azóta sem látta. Éppen ezért tinédzserként elhatározta, hogy dacolni fog a családi mintával, és mindent megtesz azért, hogy ha egyszer összeköti az életét egy férfival, az tényleg örökre szóljon. A színésznő még egészen fiatal volt, amikor megismerte élete párját. William H. Macy annak az off-Broadway társulatnak volt a tanára, ahová Felicity tanulóként csatlakozott. A tizenkét évvel idősebb férfi azonnal rabul ejtette a szívét. A boldogító igennel ennek ellenére tizenöt évet vártak, és csak 1997-ben házasodtak össze. Két kislányuk született, a hatéves Sofia és a négyéves Georgia. Az amerikai családok nyugodt életét élték Los Angelesben, egészen a sorozat indulásáig.


Gondok otthon?

A családi idillt csak a sorozat sikere zavarta meg. A színésznő azzal vádolta párját, hogy azért kritizálja alakítását, mert irigy rá. Szerencsére később rájött, hogy volt igazság férje szavaiban, és bocsánatot kért. A szakmai féltékenység azóta nincs náluk napirenden. Felicitynek alig van ideje a lányaira, így a háztartás és a gyereknevelés gondja az apára maradt. Szerencsére William megértő, és elfogadja felesége választását. A gyökerestől megváltozott élethelyzetet – a látszat ellenére – Huffmannek sem könnyű feldolgoznia. Sokat tépelődik azon, vajon képes lesz-e megfelelni minden szerepben.








Férje ma már mindenben támogatja
Drámai sikerek

Annak ellenére, hogy a színésznő idén betölti a 44. életévét, karrierje most indult be igazán, a sorozat előtt ugyanis jóval kevesebb szakmai sikerrel büszkélkedhetett.
Azóta persze megfordult vele a világ. A Transamerica című, nemrég bemu­tatott drámában mesterien alakította egy transz­szexu­ális szerepét, így minden kétséget kizáróan megérdemelte a Golden Globe-díjat és a legjobb főszerepért járó Oscar-jelölést is. Jövőre a Georgia Rule című filmben láthatjuk majd újra Felicityt a mozivásznon, Jane Fonda és Lindsay Lohan mellett.


Tinédzserkori titkok


Nemrég megvallotta, hogy ő is éveken keresztül küzdött anorexiával és bulimiával. A gondok még kamaszkorában kezdődtek. Egyszerűen nem tudott kibékülni a testével: kövérnek érezte magát, a melleit pedig túl kicsinek tartotta. Hogy legalább a felesleges kilóktól megszabaduljon, naponta akár hatszor is meghánytatta magát. A dolog végül odáig fajult, hogy a testsúlya a 45 kilót sem érte el, és a szervezete teljesen legyengült. Ma már butaságnak tartja az egészet, és rájött, hogy a boldogságot nem kilókban mérik.








A Transamericában nővé operált férfit alakított
Az anyaság nehézségei

A színésznő szerint gyermekei menedzselése komolyabb munka, mint egy óriásvállalat irányítása. „A lányaim mellett arra sincs időm, hogy megigyak egy teát, elolvassak egy könyvet, vagy épp telefonáljak. Az első években ezek a dolgok teljesen háttérbe szorultak, mert minden a babáról szólt. Egyszer egy anyuka megkérdezte tőlem egy társaságban, élvezem-e az anyaságot. Én pedig, mielőtt átgondoltam volna a válaszomat, azt feleltem: Nem! Úgy néztek rám, mintha bűnöző lennék, és a kocsiban hazafelé végig zokogtam. Meg kellett állnom, hogy felhívjam a férjemet, és elsírjam neki a bánatomat. Szerencsére ahogy mindig, most is megnyug­tatott, hogy szerinte jó anya vagyok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top