Sztárok

Egy szexi popsztár Svédországból

A 20 esztendõs fiú a Pop Idol c. mûsorban vált népszerûvé és egy csapásra a svéd lányok kedvencévé. <b>Ola Svensson</b/> az <b>S.O.S. szerelem!</b/> c. film dalait tartalmazó lemezen is énekel. A Follow your heart még nagy sláger lehet.







Ola Svensson, a svéd lányok első számú kedvence
Ola az NLCafe olvasóinak egy budapesti próbateremben nyilatkozott, ahol a film premierjére készült. Bár a világ számos országában ismerik már az arcát, ő mégis végtelen közvetlenséggel dolgozott a magyar zenészekkel. Menedzsere és zenei producere kísérte el, aki nem más, mint George Nemeth, a magyar származású zenész, aki számos világsztárral dolgozott már együtt. 


– Hogyan mutatnád be magad a magyar közönségnek? Mi egyelőre csak annyit tudunk rólad, hogy egy tehetségkutató műsorban szerepeltél odakint, és a hírek szerint nagyon nagy az érdeklődés irántad.

– Kilenc hónappal ezelőtt vettem részt a Pop Idolban. Azóta megjelent egy szólólemezem, ami listavezető lett Svédországban. Két kislemezem szintén az első helyig jutott. Most a második albumomon dolgozunk. Közben most Kínában jelenik meg a lemez, és Angliából is kaptam már felkéréseket. Az S.O.S. szerelem! című filmben is szerepel egy dalom, remélem, hogy a ti országotokban is minél többen megismernek. Átlagos srác vagyok, aki imád énekelni.

– Hogy kerültél a magyar filmbe?

– A producerem ismerte Szabó Zét, a közismert magyar zenei producert, aki a lemez dalait válogatta. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek. A film is tetszik, és a többi dal is remek. Ha minden igaz, itt is megjelenik hamarosan a lemezem, és akkor visszajövök egy koncertre is. Az nagyon jó lenne, ha itt is lennének rajongóim, és érdekelné az embereket a zeném.

– Mióta készülsz a zenei pályára?

– Hétévesen kezdtem éneket tanulni. A foci és a zene volt mindig az álmom. Már eddig is rengeteg élményem, tapasztalatom volt a szakmában, és nem bántam meg, hogy ezzel foglalkozom.





– Mennyit tudtál Magyarországról ezelőtt?


– Édesapám imádta Puskás Ferencet. A foci kapcsán hallottam eddig csak az országról. Most volt alkalmam néhány napot eltölteni Budapesten. Nagyon tetszenek a régi épületek, és imádom a magyar ételeket is. Mindenki nagyon kedves volt hozzám, és izgatottan várom a film premierjét, ahol élőben is előadhatom a dalt.

– Vannak példaképeid a zeneiparból?

– Tisztelem Michael Jacksont, R. Kellyt, Johnny Cash-t, Elvis Presleyt, de Justin Timberlake is nagy kedvencem.

– Ahogy az interneten nézegettem a Pop Idol-beli dalaidat, feltűnt, hogy szinte mindig lassú, érzelmes nótákat választottál. A Mariah Carey-féle My All például lenyűgözött…

– Örülök, hogy tetszett. Igazából ott nem mi választottunk magunknak dalokat, hanem a műsor készítői, producerei. Azok a nóták közel álltak hozzám, talán ezért sikerült őket hitelesen előadnom.

– Milyenek a svéd rajongók?

– Hisztérikusak! Sokszor menekülnöm kell előlük. Volt már olyan nap, hogy közel száz lány állt a házunk előtt, és kocsival kellett kimenekíteni, hogy eljussak a stúdióba. Persze nagyon jó érzés, hogy szeretnek, de néha még nem tudok mit kezdeni a rajongással.







Mark és Ola


– A magyar lányok tetszenek?

– Csodálatosak! Számomra nagyon vonzóak a sötét szemű lányok, talán azért, mert Svédországban ez ritka. Nem töltök most itt annyi időt, hogy közelebbről is megismerjem őket, de talán legközelebb.

– A filmben a magyar Mark énekli a film főcímdalát. Ő tizenhét éves, és még most kezd ismertté válni. Ezúttal együtt dolgoztok a stúdióban. Mit gondolsz róla?

– Tetszik a hangja. Tehetséges, és biztosan nagy előadó lesz belőle. Emberként is közel kerültünk egymáshoz. Hétvégén együtt mászkáltunk a városban, vásárolgattunk és nagyokat ettünk. Sajnálom, hogy most haza kell mennem, de megígérem, hogy visszajövök még!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top