nlc.hu
Sztárok
Tíz perc alatt ért Fehérvárról Kínába Szabó Gyõzõ

Tíz perc alatt ért Fehérvárról Kínába Szabó Gyõzõ

Szabó Gyõzõ a sárkányok földjén járt. A világutazó színész Hongkongot akarata meghódítani. „Nagyon tetszett a város. Fantasztikus kavalkád az egész ország! "

” Keverednek az építészeti stílusok, a nációk. A piros taxik és az emeletes buszok azért még emlékeztetnek az angol korszakra, de Hongkongot az impozáns felhőkarcolói és az éjszakai fények igazi metropolisszá teszik.”


Néhány órás hajóút azonban egy teljesen más világba visz el.


„Megnéztük a jellegzetes kúphegyeket Guilin-ben, amelynek minden egyes darabja külön nevet kapott. Van köztük alvó- és fölfelé mászó teknős, kilenc lovas sziklája és persze van nő és férfi.  Fantasztikus az a nyugalom és kiegyensúlyozottság, ami ebből a vidékből és az ott lakó emberekből árad. Nyoma sincs a modern technikának, mindent kézzel készítenek. Aprólékos műgonddal készül a legapróbb dísztárgy is, csodákat alkotnak.  Az ételek és italok azonban már nem ilyen precizitással készülnek. Legalábbis európai mérce alapján…” -mesélte a színész.






 „Megkóstoltam, hogy milyen az igazi, hamisítatlan kínai kígyópálinka. Hát… Inkább egy likőrszerű valamire emlékeztetett, bár ez előkelő túlzás… Esznek még szárított gekkót, gyíkot, ami ott a gyerekek kedvenc csemegéje.  Azt azért bevallom, hogy a gyomrom fellélegzett hazafelé a Swiss Air hagyományos csirkesültje után…”


Győző kalandjai azonban magyarországi landolása után sem értek véget. Sőt!


„Ferihegyről egyenesen Fehérvárra kellett utaznom. Shakespeare III. Richard című darabját próbálom, amelyben Buckingham herceget játszom. Csak épp azt felejtettem el, hogy nincs hol éjszakáznom Fehérvárott! Én szinte mindent a világhálón intézek, gondoltam, ha Kínába sikerült Magyarországról online foglalnom, talán Fehérvárra is megoldható”- emlékezett vissza mosolyogva Szabó Győző.





„Nem állítom, hogy nem lepett meg, hogy a szállodák jórésze nem volt fenn a neten. Nem hogy foglalni nem tudtam, de még az alapszintű elérhetőségeket sem találtam sok esetben. Nagyon fáradt voltam; a több órás repülőút és a kínai konyhától még mindig kissé zavaros gyomor tett egyre feszültebbé.
Végül beírtam a keresőbe –leegyszerűsítve a feladatot, mivel már csak alapszintű kommunikációra volt képes az agyam- egyetlen szót: szálloda. Gondoltam, csak kiad a rendszer néhány címet. Akkor már ott tartottam, hogy bárhol elaszom, csak adjanak egy ágyat.  Legnagyobb meglepetésemre az első találat egy olyan site volt,  ahol elképesztő mennyiségű hotel között válogathattam és rögtön szobát is foglalhattam. Néhány perc alatt elküldtem a foglalást, de a sok kudarc után nem igazán hittem benne, hogy tényleg működik. Egy barátságos wellness hotel volt a legközelebbi szálláshely; szkeptikusan érkeztem a recepcióra”- emlékszik vissza Szabó Győző.






„A szállodában azonban már vártak, szinte ismerősként üdvözölt a portás. A kínai szobánkat ajánlanám Önnek”- mondta kedvesen a recepciós hölgy.
„Azt hittem viccel vagy hallotta valahonnan, hogy most érkeztem Hongkongból. Én már félálomban voltam, így automatikusan válaszoltam, hogy persze jó lesz.  Holdfáradtam dőltem az ágyba, azt sem tudtam, hol vagyok.
Másnap reggel felébredtem a minden részletében tökéletes kínai stílusban berendezett szobában, ahol azonnal kitört rajtam a pánik. Biztos voltam benne, hogy még Kínában vagyok, elaludtam és lekéstem a gépet. Csak az járt a fejemben, hogy nekem 10 órára a színházban kell lennem én pedig még Hongkongban vagyok.
Gyorsan letelefonáltam a recepcióra, hogy kérem, nézzenek utána, mikor megy Magyarországa, zürichi átszállással Swiss Air járat. A rendkívül udvarias portás csak annyit kérdezett udvariasan és persze magyarul: Kívánja, hogy angolul válaszoljak?


Néhány másodperces döbbent csend után csak annyit kérdeztem, hogy melyik országban vagyok. Erre már a jól edzett recepciós is elnémult, de kis szünet után tájékoztatott, hogy Magyarországon vagyunk. Végre beindult az agyam, bevillant, ahogy szállodát foglalok a neten, megérkezem a kínai szobába és bedőlök az ágyba. Képtelenség lett volna a recepciósnak mindezt értelmesen elmagyarázni, így fuldokolva a röhögéstől inkább udvariasan és villámgyorsan elköszöntem.
Biztos vagyok benne, hogy még évekig mesélni fogja a történteket”- mesélte nevetve a színész.


Szabó Győző színészi játékával már sokszor elvarázsolta a nézőket, de az még tőle is rendkívüli, hogy sikerült Fehérvárról „Kínába”  online szállást foglalni majd fél óra alatt odaérni! Talán érdemes lenne regisztrálnia a Rekordok könyvébe. 

Fotók: szállodacentrum.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top