Sztárok

Máté Kriszta: „Szeretnénk, ha lány lenne, ez tény”

Szeptemberre várja második gyerekét, szerencsére nem küzd rosszullétekkel, nem szedett fel felesleges kilókat. Hogy a baba fiú lesz vagy lány, meddig dolgozik még – többek között errõl beszélgettünk.






– Mennyiben más ez a terhességed, mint az első?

– Teljesen más, egy dologban azonos csak, hogy most sincs semmi olyan problémám, ami a terhes nőknek lenni szokott. Hogy mégis miben más? Talán leginkább abban, hogy mielőtt Ádám megszületett, úgy telt az idő, hogy arra figyeltem, neki mi a legjobb, és most, hogy mindjárt hároméves, most is rá figyelek leginkább. Hogy értsd, mondok egy példát. Enyhén szólva nem ajánlják az orvosok ebben az állapotban, hogy az ember emelgesse a majd 15 kilós, meglévő gyerekét. Én úgy döntöttem, elég trauma lesz Ádámnak a kis testvér, nem akarom, hogy azt érezze már most, hogy háttérbe szorul, így aztán emelgetem a kis súlyzót, és próbálom hinni, hogy ha rendszeresen teszem, nem emelem meg magam. 


– Még sehol nem árultátok el, hogy fiatok vagy lányotok lesz. Bár mindenhol diplomatikusan elmeséled, hogy a sormintát követve – a férjed nagyfia és nagylánya után született Ádám – most lánynak kell jönnie. 

– Ez igaz, valóban úgy illene a sormintába, de nem küldjük vissza, ha nem vesz tudomást erről. Szeretnénk, ha lány lenne, ez tény.

– Azt olvastam, hogy azt a nevet fogja kapni, ami éppen az első találkozáskor eszedbe jut. 

– Biztos te is ismersz olyan embereket, akikhez egyáltalán nem illik a nevük. Szerintem látatlanban nem is lehet azt a felelősséget vállalni, hogy nevet ad egy életre az ember valakinek, méghozzá úgy, hogy sosem látta. Ádámot is úgy neveztük el, hogy előtte jól megnéztük, azután döntöttünk.

– Hogyan fogadta Ádám a hírt, hogy kis testvére lesz?





– Tudomásul vette, bár ennek semmi jelét nem adja. Azt hiszem, nem igazán érti, mit jelent. Nem sürgetjük, még van három hónap, mire kell, remélem, nem éri váratlanul.

– Ha jól tudom, Ádám papás szüléssel született. Most is így lesz?

– Igen, annak ellenére, hogy Ádám császárral született, „méretaránytalanság” – ez volt az indoklásban, vagyis ő 4 kiló 32 deka volt, én meg mindehhez elég kicsi. Valószínű, ez most is így lesz, és mivel András eddig minden gyereke születésénél ott volt, nem hinném, hogy éppen most meg lehetne akadályozni.

– Azt mondják, a kismamákra a terhesség alatt rátör egy lakásfelújítási és -dekorációs láz, ami csak az első fájásokkal ér véget. Te hogy vagy ezzel?

– Hááát, a láz nem jött rám, inkább a kényszer az úr, ugyanis egyelőre nincs elég hely ennyi gyereknek, így aztán kisebb átalakításokkal megúszom, de azok elkerülhetetlenek.





Olvasd el!
• Beszélgetés Matalin Dórával »
• Beszélgetés Stahl Judittal »
 
– Elmentek még nyaralni a szülés előtt? 


– Az elkövetkezendő hetekben még igen, bár csak napokra, aztán már nincs az a légitársaság, amelyik vállalná, hogy elvisz, de sokat leszünk a szüleimnél a Balatonon.


– Várkonyi Andreát épp az egyik fiatal tanítványod, Matalin Dóra helyettesíti, amíg szülési szabadságon van. Téged ki fog helyettesíteni? 

– Amikor Ádám született, a TV2 vezetői úgy döntöttek, mégiscsak furcsa lenne, hogy amíg én otthon vagyok a gyerekkel, András mellé beül egy másik nő, ezért aztán négy hónapig András egyedül volt. Biztos így lesz most is.  





 Tipp:
• Sztárok kattintásnyira! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top