Sztárok

Puskás Peti: Örülök, ha Tillához hasonlítanak!

Karácsonykor láttam utoljára az egykori megasztáros fiút. Mivel tavaly egy munkakapcsolat miatt fél éven át szinte mindennap találkoztunk, most kíváncsian vártam, mennyit változott.

Amikor énekórájáról befutott a kávézóba, és leült mellém, örömmel állapíthattam meg: Puskás Peti pozitív változáson ment át az utóbbi hónapokban.
Messziről még mindig gimis kamasznak tűnik, ám szemtől szemben már érezhető, hogy ez a mindig pulzáló fiatalember szép csendben elindult a komoly férfivá érés útján. Ez nem csak vonásain látszik, az alábbi beszélgetésünk gondolatmenetéből is világosan kitűnik.







– Nem mondhatnám, hogy abból a kamaszos feelingből – amit a Megasztár színpadán „sómenkedve” megtapasztalhattunk tőled – a pattanásaidon túl sokat veszítettél volna. Viszont azt örömmel állapítom meg, hogy igencsak előnyödre változtál! Az arcod ragyog, sehol egy karikás szem, kipihentnek tűnsz, és csak úgy sugárzik belőled, hogy jól érzed magad a bőrödben. Minek köszönhető ez?


– Azért az túlzás, hogy kipihent volnék, hiszen a nyári forgatási szünet alatt is több munkám akadt, viszont az tény, hogy egy ideje igyekszem többet aludni, nem járok el annyit az éjszakába, mint mondjuk egy éve. Rájöttem, hogy színpadi emberként vigyázni kell magamra, adnom kell a külső megjelenésemre, hogy mindig „jó karban” legyek egy adott feladatra, legyen szó színházi, tévés, filmes vagy zenei munkáról. Mivel a Jóban Rosszban sorozat kapcsán naponta látható vagyok a tévében, igény támadt bennem, hogy ápolt legyen az arcom, az egész külsőm, ez egyszerűen „munkaköri kötelességem”.


– Hogyan „ápolod” a bensődet?

– Alvással. Nem mindegy, hánykor fekszem le aludni, ha másnap reggel 7-re forgatáson kell megjelennem, üdén, frissen, fiatalosan… :-))


– Elsősorban hihetetlen vitalitásoddal robbantál be a köztudatba. Állandóan úgy tűnt, mintha benned kettővel több elem működne, mint a reklámból ismert nyusziban. Színpadra született show-man vagy, „bohócvér csörgedezik az ereidben”, egyesek Tilla utódaként emlegetnek. Te hogy vélekedsz erről?

– Örülök, ha Tillához hasonlítanak! Már ki is próbálhattam a szerepkört, hiszen a JETIX gyerekcsatorna májusi díjkiosztóján műsorvezetőként több száz 2 és 14 év közötti gyereket kellett szórakoztatnom két műsorszám között. Bevallom, így még sosem fáradtam el, ugyanakkor rendkívül élveztem is a feladatot! Nem is gondolnánk, mekkora munka  a műsorvezetés, míg bele nem kerülünk. Nagy felkészülést kíván, spontánnak is kell lenni, a műsor ritmusát precízen tartani.











NÉVJEGY

• 1984. december 16-án született Budapesten.
• 2003-ban érettségizik a Teleki Blanka Gimnáziumban.
• 2004 szeptemberében beiratkozik a Pázmány Péter Egyetem angol–magyar szakára.
• 2005 októberétől 2006 májusáig a Megasztár döntőjében vesz részt.
• 2006. január 7-én megismerkedik párjával, Bátyai Éva színésznővel.
• 2006. augusztus 21-én elkezd forgatni a Jóban Rosszban című tévésorozatban.
• 2006 októberében fellép az 56 csepp vér című musicalben.
• 2007 júliusában jelölik a VIVA Comet díjra, énekes kategóriában.
• 2007. augusztus 19-én A nemzet ébredése című rockfantáziában szerepel.   
– A műsorvezetés is egy szakma, amit tanulni kell, akár a többit: most épp énekóráról érkeztél, folyamatosan képzed magad. Miért tartod ezt fontosnak?


– Be kell pótolnom egy csomó lemaradást. A forgatások is sok időmet elveszik, színházi munkáim is akadnak már, és nyáron tizenöt napot forgattam Tímár Péter készülő filmjében, úgyhogy a zenei karrieremet picit hanyagoltam, ezért újra ráhajtok. Nem csupán az énektudásomat fejlesztem, táncpróbákra is járok ősztől.


– Óriási szerencséd, hogy művészcsaládba születtél…

– Nélkülük biztos nem tartanék itt, hiszen annyi pluszt adnak, annyira tudják, mit mondjanak, hogy segítsenek, mi felé irányítsanak, hogy úgy érezhetem, fokról fokra haladok előre a jó úton. 


– Nem biztos, hogy mindenki ismeri a családod…

– Nagyszüleim ismert színházi táncos-komikus–szubrett páros voltak a maguk idejében: Görög Mara és Besztercei Pál. Anyukám, Besztercei Zsuzsa színésznő elvégezte a balettintézetet, majd a Színművészeti Főiskolát is. Apukám, Puskás Tivadar színész jelenleg Nyíregyházán, Debrecenben, a pesti Tháliában dolgozik, és emellett a Gór Nagy Mária Színitanodában tanít két osztályt.  


– Nem merült fel, hogy te is odajárj?

– Óriási szerencsém van, hiszen reggeltől estig a szakmát gyakorlom, az ember pedig legtöbbet a gyakorlatban tanul. Az elmúlt másfél évben nem sokat unatkoztam, hiszen belekerültem egy napi tévésorozatba, zenei fellépéseim vannak, forgattam mozifilmben, játszottam két szuperprodukcióban. Úgy érzem, sokat tanultam.






– Egy színiiskola szerinted már nem tudna rajtad mit csiszolni?


– Biztos tudna, de nincs rá időm! Az egyetemre sem tudok kijárni az utóbbi időben, speciális tanrenddel magánúton végzem. Az énekórákat, a szeptembertől induló táncórákat is nehéz egyeztetnem a feladataimmal. Az azóta elhunyt Kaszás Attila mondta nekem az 56 csepp vér próbái során, hogy menjek el tanárhoz, mert szerinte jól áll nekem a tánc. Tartást is ad, és a kisugárzása, színpadi jelenléte is más az embernek ilyen háttérrel. Ez fontos, mert biztonságot nyújt. 


– Mivel töltötted a forgatási szünet négy hetét?

– Tizenöt napot Tímár Péterrel forgattam a Sztárhangár (Casting) című készülő filmjében: Oláh Ibolya partnere vagyok a szerepem szerint. A maradék időben voltam a barátnőmmel négy napot Bécsben, hazatérve koncerteztem néhányszor, közben pedig készültem A nemzet ébredése című rockfantáziában való szereplésemre, amit augusztus 19-én adtunk elő a Hősök terén. Több mint tízezer néző volt jelen, az M1 élőben közvetítette, hatalmas élmény volt nekem és óriási megtiszteltetés! 


– Hitted volna megasztáros korodban, hogy egyszer szuperprodukciókban állhatsz – fantasztikus színészek-énekesek oldalán – színpadra? Nem lepődtél meg a komoly felkérések hallatán?

– Nem, viszont nagyon örültem. Az emberekben ugyan kialakult egyfajta kép rólam, viszont azóta bizonyítottam, hogy több arcom is van, mint a jópofáskodóé. Ha kell, bohóckodom, de ha az kell, véresen komoly vagyok. Imádom a színházat, a színjátszást, igyekszem legjobb tudásom szerint azt tenni, amit a rendező, a producer, a szerep kíván.






– Nemegyszer voltam szem- és fültanúja, hogy a Jóban Rosszban stúdiójában mekkora alázattal, odafigyeléssel hallgattad a rendező utasításait a jelenetek között. Ha ugrabugra kamaszként randalíroznál munka helyett, már rég kiírták volna Svéd figuráját a sztoriból, neked viszont egyre több szöveged van…


– Megint csak a családomat említhetem, az otthoni neveltetést, de ne felejtsük, hogy az elmúlt másfél évben olyan emberekkel sikerült megismerkednem, akiktől rengeteget tanulhattam: Kaszás Attila mindig tudta, mikor van a komoly munka, mikor a lazítás ideje. Novák Péter, Tilla, Kamarás Iván mind olyan emberek, akik – miközben halálosan profin végzik valamennyi feladatukat – hihetetlenül lazák, jó fejek is egyben. Csodálattal nézem valamennyiüket, miközben dolgoznak, igyekszem tanulni tőlük szakmailag, emberileg.


– A szüleid nem féltettek ettől a pályától?

– Ők inkább azért aggódtak, nehogy elszálljak magamtól. Amikor nem vettek fel elsőre az egyetemre, apukám másnap reggel felébresztett, és arra kért, vállaljam el az első utamba kerülő állást. Így lettem először eladó egy ajándékboltban, majd bébiszitter. Így 18 évesen megtanultam, mi a munka, mi a pénz, mi a felelősség.





Még több Megasztár:

• Tóth Gabi » 
• Szabó Eszter »
• Hoffmann Mónika »

Fórumok:

• Beszólok a Megasztároknak »
• Megasztár??? »
• Puskás Peti »
– Téged nemcsak a családod visz előre, hanem a párod is…


– Éva mindig előre hajtott, sosem mondta, hogy ide-oda ne menjek el, ezt vagy azt ne tegyek, mindig csak ösztönzött a jóra, és ezért igazán hálás vagyok neki.

– Milyen pozíciót szeretnél elfoglalni a hazai művészpalettán?

– Szeretnék az egyik olyan vezető énekes lenni, aki mind zenei stílusában, igényességében, mind emberi mivoltában különleges és egyedi. Most vár rám olyan feladat ősszel, amelyben bebizonyíthatom, hogy nem csupán a nevem miatt hívtak a szerepre, hanem mert ténylegesen megvan az a tehetségem és felkészültségem, ami az elődeimnek volt. Ez Dörzsölt figurája az Oliver című musicalben, amit karácsonykor mutatunk be Szolnokon. 

– Ha nagyon fáradt vagy, hogy hozod magad újra kirobbanó „Puskás Peti-s” formába?

– Alszom, ez tesz a legjobbat! Újabban pedig eljárogatok a Városligetbe egy török kávézóba, ahol jókat vízipipázgatok, persze nem magamban, hanem barátokkal, a barátnőmmel vagy a családtagjaimmal. A végére mindig remekül érzem magam! Szabadidőmben amúgy nem lógatom a lábam, gyakorolok otthon, énekelek, néha megnézek egy jó meccset.







– Te magad is biztosan sok fiatal rajongód számára vagy példakép, és ez nagy felelősség. Mik a tapasztalataid?

– Olyan liberális családban nevelkedtem, ahol sosem tiltottak semmitől, de ez nem jelentette azt, hogy tojunk mindenre és mindenkire, hanem hogy mindenkinek megvan a szabadsága, maximum vigyázzon, ez nehogy rossz felé tolódjon el! Azzal, hogy hirtelen megismertem 300-400 új embert, azzal nem lettem jobb fej, hiszen igaz barátom kevés van, de értük tűzbe tenném a kezem! Egyikükkel nagyokat szoktam veszekedni, mert időnként kipróbál ezt-azt, ami szerintem nem jó, de nem azért szidom, mert zavar, hanem mert aggódom érte. Szerintem élje mindenki a maga életét, a másiknak nem gátolnia kell, hanem egyszerűen csak nagy szeretettel vigyázni rá, akkor nem lehet baj. Látok magam körül húszéveseket, akik már most elitták, eldrogozták az agyukat, és ilyenkor szerencsésnek érzem magam, hogy ez a világ engem hidegen hagy, tudom, hol a határ. Sajnos úgy látom, a mai magyar iskolarendszer inkább robotokat képez, nem világra nyitott, szakmát elsajátító értékes embereket, sokan talán azért menekülnek az italhoz, a drogokhoz, mert nincsenek távolabbi céljaik. Én megtaláltam a szakmámat, a célomat, a hivatásomat húszévesen: akkor is dolgozom, amikor nem kellene, mert szeretem csinálni, így vagyok igazán boldog.





Tipp: Sztárok kattintásnyira » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top