Sztárok

A világ legjobb teste: Gwen Stefani

Hamarosan Budapesten is fellép többszörös Grammy-díjas énekesnõ, Gwen Stefani. „A világ legjobb teste” díjas szexi szõke énekel, komponál, színészkedik, ruhákat tervez, és még a gyerekre is jut ideje…

Gwen Stefani 1969. október 3-án született a kaliforniai Orange megyében. Három testvérével együtt az akkor népszerűvé váló ska- és punkzenén nőttek fel.

Családi zenekar

A No Doubt együttest, amely később meghozta Gwen számára a sikert, a bátyja, Eric Stefani alapította 1987-ben, barátjával, John Spencerrel együtt.

Az energikus, folyton éneklő Gwen vokalistaként került a csapatba. Később Tony Kanal is beállt az együttesbe, és a trió egyre népszerűbb lett a helyi zenei klubokban. 1987-ben Spencer öngyilkosságot követett el, és a helyébe Gwen lépett, így a vokálból a színpad elejére került, s egyúttal a zenekar frontemberévé is vált. Érettségi után a kaliforniai Fullerton Főiskolán folytatta tanulmányait. Keményen harcolt az idővel, hogy a tanulásnak és a zenélésnek is eleget tudjon tenni. Közben szerelmi szál kötődött közte és a basszusgitáros, Tony Kanal között.

1989-ben két új csapattag lépett a No Doubt együttesbe, a gitáros Tom Dumont és a dobos Adrian Young. Mivel a zenekar számottevő rajongótábort vonzott, energikus élő fellépéseiknek köszönhetően, a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa, Flea készített egy demófelvételt a No Doubt számára, amelynek következményeként az Interscope Records lemezkiadó szerződést kötött velük.









Bukások, majd világsiker

1992-ben a banda kiadta a No Doubt című debütáló albumát, amely azonban nem hozott hatalmas anyagi bevételeket. A rádiók nem szerették a dalokat, így a lemez anyaga csak a már meglévő rajongókhoz jutott el. Kiadójuk a bukást látva fel akarta bontani a szerződést, ám az énekesnő akaratosságának köszönhetően kaptak egy utolsó lehetőséget. Egyetlen bökkenő volt, anyagilag nem támogatta a kiadó a második lemez elkészítését, így azt önerőből kellett rögzíteniük.

A The Beacon Street Collection című album lett 1995-ben jelent meg. A lemez hatalmas sikert ért el rajongóik körében, és visszanyerték vele az Interscope lemezkiadó bizalmát is, amely ismét melléjük állt anyagi támogatásával. A támogatás eredményeképpen jött létre a Tragic Kingdom című album, melyről a Don’t speak című dal néhány hét alatt világszerte listavezetővé vált. A dal videoklipje Gwen és Tony Kanal kapcsolatának emlékére íródott, és a No Doubt máig legsikeresebb és legnépszerűbb számává vált. Az album két Grammy- jelölést hozott az együttesnek. A No Doubt 2000-ben elkészült albuma, a Return of the Saturn olyan sikerszámokat tartalmaz, mint az Ex-Girlfriend és a Simple Kind of Life. Legutóbbi albumukon (Rock Steady) egy teljesen új stílussal jelentkeztek, ami ugyancsak sikert aratott a rajongók körében.


Feleség és anya

Gwen Stefani 2002. szeptember 14-én ment férjhez a Bush zenekar frontemberéhez, Gavin Rossdale-hez a Covent Garden St. Paul-katedrálisában. A menyasszony egy krémszínű John Galliano-ruhakreációban vonult az oltár elé, amelynek tervezésekor a divatguru követte az énekesnő „funkys” stílusát, így a ruha és a fátyol alját rózsaszínűre varázsolta.
Az esküvő csendben, szűk vendégsereg-koszorújában zajlott le. Ugyanebben az évben Amerikában is tartottak egy esküvőt a tengerentúlon élő barátaik kedvéért. A zenészpáros azóta is egy észak-londoni házban él. 2006-ban született fiuk, Kingston James McGregor néven.










Szólóban

Gwen Stefani 2004-ben rukkolt elő szólólemezzel, melynek címe: Love.Angel.Music.Baby. A változatosra sikeredett albumon vannak pop-, dance-, hiphop- és R&B ritmusú dalok. A lemezen együtt dolgozott Linda Perryvel is, akit a 4 Non Blondesból ismerhetünk. Az album első kislemeze, a What You Waiting For hatalmas siker volt Európában, Ázsiában és Ausztráliában, de valahogy nem hozta meg a várt eredményt Észak-Amerikában.

Nem így viszont a második nóta, a Rich Girl, a Hegedűs a háztetőn musical ominózus Ha én gazdag lennék… nótájának átdolgozása, tarolt mind az amerikai, mind az angol slágerlistákon. A Hollaback Girl című szám lett az USA-ban legtöbbször digitálisan letöltött nóta (és emellett még el is adtak belőle egymillió példányt), míg a Cool lett 2005 legnépszerűbb rádiós kislemeze.

Második szólóalbuma, a The Sweet Escape még mindig a listák élvonalában. Színésznőként 2004-ben debütált Martin Scorsese Aviator című filmjében Jean Harlow szerepében.










A divatdiktátor

Újabban divattervezőként is egyre népszerűbb a rocklady. Néhány hónapja nagyszabású bemutatón mutatta meg a legújabb kollekcióját. A pimaszt a szexissel keverő stílusa mintha kicsit eltolódott volna a klasszikusabb elegancia felé, a kifutón retrós hangulatú ruhákat és hordható utcai viseleteket egyaránt felvonultatott. A kreációk egy része jelmezszerű volt, az egyik fekete-fehér színű darabot, egy kétsoros kosztümkabátot, amit Stefani Abingdon Roadnak keresztelt el, elég bajosan tudná egy hétköznapi nő viselni, bár Stefani számára ez bizonyára a színpadon kívül sem okozna gondot. A tavaszi kollekció legnagyobb újdonsága talán az volt, hogy mostantól saját kiegészítőket is kreálnak, az első kifutóra lépő modellen például egy Kingston nevű sárga, zöld és fekete színű, magas sarkú papucscipő volt. „Még tanulófázisban vagyunk, de már összehoztunk pár dolgot, amik odavágnak. Nem akarok hencegni, de zömében nagyon büszke vagyok” – nyilatkozta az Associated Pressnek a vastapssal ünnepelt Gwen Stefani.






Gwen Stefani október 19-én a Budapest Sportarénában ad koncertet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top