Sztárok

Gáspár Bea: Szeretném, ha szeretnének!

Gáspár Beáról megoszlik az emberek véleménye. Egyesek imádják a humorát, és tisztelik azért, amit kiáll a házasságában vagy a média kereszttüzében, mások azonnal kikapcsolják a televíziót, ha feltûnik a képernyõn.

A salgótarjáni asszony egy csapásra lett ismert, hétről hétre követhettük az élete alakulását. Úgy csöppent ő ebbe a világba, mint Alice Csodaországba, s talán még ma is idegennek érzi magát a sztárok között.

Bea rohan. Késik az interjúról, izgul a fogorvos miatt, és láthatóan nem leli a helyét. Megjegyzést tesz a cukrászdára, ahol csak koffeinmentes kávét szolgálnak fel, de ezek nem sztárallűrök nála. Ő ilyen. Nem akar megfelelni senkinek. Élni szeretné az életét, ami saját bevallása szerint fenekestül felfordult. A cserfesnek megismert nő ezúttal jóval visszafogottabb volt a szokásosnál. Biztosan a fogorvos miatt…







– Nem szereted a koffeinmentes kávét?

– Nem. Ha kávéról van szó, akkor az legyen kávé!

– Félsz a fogorvostól?

– Nagyon. Most elöl kell csinálni valamit, és előre rosszul vagyok tőle!

– Milyen gyerek voltál?

– Jó kislány voltam. Jól tanultam, jól viselkedtem. Nem nagyon tudok erről többet mondani.

– Gondoltad volna, hogy valaha ismert ember leszel, akinek ezrek figyelik az életét?

– Soha. Nem voltak ilyen ambícióim. Belecsöppentem ebbe a világba, nem volt más választásom, el kellett fogadnom, vállalnom kellett. 

– A valóságshow-ban szinte mindig a tűzhely mellett látunk. Kitől tanultál főzni?

– Magamtól. Illetve anyám és anyósom főzött mindennap. Álltam mellettük, és figyeltem. Később már magamtól is találtam ki ételeket.

– Hagyjuk a konyhát! Most jöttél haza Párizsból. Milyen volt az a pár nap, amit kint töltöttél?

– Nagyon jó volt!










Névjegy

• Neve: Gáspár Győzőné, Balla Beáta
• Született: 1974. 07. 28., Salgótarján
• Csillagjegye: Oroszlán
• Iskolai végzettsége: érettségi
• Magassága: 164 cm
• Súlya: 60 kg
• Gyermekei: Evelin és Virág 
– Nem vagy ma bőbeszédű… Mégis, kicsit részletesebben mesélnél nekünk? 


– Annyira félek a fogorvostól, hogy nincs kedvem semmihez… A barátnőim elájultak az Eiffel-toronytól, egyikük még el is sírta magát. Engem ez nem tudott meghatni. Az érzés elkapott, tetszett, hogy nagyon sokféle ember sétál ott az utcákon. Több helyen jártam már a világban, de ilyen szép embereket még sehol sem láttam. Nekem tetszenek a félvér emberek. Szóval élveztem a kavalkádot. Párizsba biztosan visszamegyek még. Azt nem tudom elképzelni, hogy külföldön éljek, nem is vonz ez a gondolat, de ha muszáj lenne, akkor Párizsba költöznék. Tanzániában volt a másik nagy élményem. Imádom az afrikai dolgokat. Ott is látszott az embereken a nyugalom, és ez megszépítette őket.

– Benned mennyire van meg a nyugalom iránti vágy?

– Jaj, nagyon! Nagyon ritka, hogy én a nyugodt pillanataimat éljem. Család, gyerekek, intéznivalók, forgatások, interjúk, semmire sincs időm.

– Mit gondolsz, mennyire és miben változik majd az életed öt év múlva?

– Remélem, hogy még élni fogok! Ennyi. A többit nem tudom.

– Mennyire forgatta fel az életed a show forgatása?

– Teljesen. Fenekestül. Minden megváltozott.

– Újra belevágnál, vagy lebeszélnéd róla a férjed? Ha az anyagi részét leszámítjuk, akkor megérte neked?

– Nem tudom. Sok olyan emberrel ismerkedtem meg, akikkel nem kerültem volna kapcsolatba. Vannak köztük sokan, akik csak érdekből közelítenek felém, de szerencsére jó emberismerő vagyok, és őket hamar lepattintom.





– A magyar show-bizniszben te vagy az első roma asszony, akit ilyen nagy érdeklődés követ. Nem kerestek még meg szervezetek, hogy képviseld a romák jogait?

– Micsoda? Hogy én képviseljem őket? Nem is vállalnám! Nekem nincsenek ilyen céljaim. Engem nem zavar, hogy roma vagyok, de sokakat irritál a jelenlétem. Nem mindenki tud velem azonosulni a cigányok közül sem. Van nekem elég problémám a hétköznapokban, nem veszem magamra mások nyűgét is. Nem vagyok elhivatott ilyen téren. Ha én segíteni szeretnék valakin, akkor azt megteszem. Ha valaki romának születik, az azonosuljon ezzel a dologgal, az érzéssel, ami vele jár. Attól, hogy valaki romának születik, még nem kell a sitten kikötnie. Roma és roma között is óriási különbség lehet. Tanulni kell, dolgozni, és akkor lehet rendes életet élni. Az én gyerekem szépen tanul. Megtehetem, hogy magántanára legyen, de előtte is naponta járt suliba, és nem bukdácsolt, nem drogozott, nem járkált el otthonról. Ha a gyerek azt látja otthon, hogy ez a normális, akkor ezt szokja meg. Egy romának tízszer annyit kell felmutatnia, dolgoznia, mint másnak, de így is vannak köztünk orvosok, ügyvédek. 

– Evelin lányod hamarosan középiskolás lesz. Milyen szakmát szeretne választani?

– Két tannyelvű gimnáziumba megy jövőre. Nem szeretném befolyásolni semmilyen irányban, majd ő döntsön, hogy mi szeretne lenni!

– Nagyon belecsöppentél a sztárvilágba. Sikerült valakivel szoros barátságot kötnöd?

– Anettkával nagyon jóban vagyunk. Vele barátok lettünk. Talán még Fodor Zsókát és Fresh Andit mondanám, másokkal nem nagyon barátkozom. 

– Milyen az emberek megítélése veled kapcsolatban? Az utcán mit tapasztalsz? 

– Ritkán járok Pestre, akkor is kocsival jövök, illetve hoznak. Sofőröm van, mert egyedül én itt eltévednék. Van sok negatív vélemény is, de inkább pozitívan állnak hozzám az emberek. Amikor beszólnak, akkor visszaszólok.

– Visszaszólós vagy?

– Hajaj, de még mennyire! 

– Nem fordult még meg a fejedben, hogy felköltözz Pestre?

– Nem tudni, hogy mit hoz a holnap, de nem tervezem. Idegen vagyok én itt.



Otthon már megszoktam az arcokat, az embereket.

– Visszanézed a show-t a tévében?

– Nem. De filmeket sem nézek. A színészeket sem ismerem. Eddie Murphynél megállt a tudásom. Tudom, hogy ki Brad Pitt, de nem láttam semmiben. Nincs nekem időm erre. Este örülök, ha lecsukom a szemem. Moziban tizenöt éve nem voltam.

– Megmaradtak a régi barátnőid?

– Egy-kettő. Amúgy sem volt sok barátnőm. Aki régen szeretett, az most is szeret. Nem változtam semmit. Ugyanaz vagyok, aki a műsor előtt voltam. Persze vannak benne vicces részek is, de nem kell komolyan venni! Aki ezt halálosan komolyan veszi, az hülye!

– Ha szabadon választhatnál, mi lenne az a munka, amit szívesen csinálnál?

– Gyerekekkel foglalkoznék. Még nem tudom, hogy milyen formában, de mindenképpen valami olyasmit csinálnék, ami gyerekekkel kapcsolatos. 

– Korábban szó volt arról, hogy üzletet is nyitsz…

– Minek? Hogy álljon benne a pénz? Nem érné meg anyagilag és idegileg sem.

– Mi most a legjellemzőbb rád?

– Jaj, szeretetéhségem van! Annyira szeretném, ha szeretnének. Nem kell sok ember körém, csak három-négy!

– Mennyi időbe telik, mire közel engedsz magadhoz valakit?

– Tíz perc. Jó, nem. Változó ez is. Embere válogatja.





Tipp: Sztárok kattintásnyira! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top