Sztárok

„A mûsorért nem fordítok hátat az elveimnek”

Nemrég indult a Nagy Fogyás és az egyik fogyókúrázó csapatnak õ a kapitánya. Reggel fél nyolcra ad idõpontot, de õ maga is korán kelt. A TV2 reggeli mûsorába hívták, hiszen kiszavazták az elsõ játékosát.






– Mióta elkezdődött a Nagy Fogyás, még sűrűbb a programod, pedig előtte sem unatkozhattál, rengeteg munkád van. Hogyan osztod be az idődet?

– Az életem legnagyobb részét most valóban ez a műsor tölti ki. Igyekszem minél több időt tölteni a versenyzőimmel, gyakran tornázunk együtt. Emellett öt edzőteremben vagyok szakmai igazgató, és egy csapattal folyamatosan dolgozom a „Súlykontroll Program” elnevezésű módszerem továbbfejlesztésén. Szóval, valóban nem unatkozom.

– Korábban mesélted, azt várod leginkább, hogy megismerd a versenyzőidet. Olyan emberekkel dolgozol a show-ban, akiket látni szerettél volna magad mellett?

– Megismertem őket, és elárulhatom: már most nagyon tisztelem mindegyiküket. Fel sem merül bennük, hogy bármit máshogy csináljanak, mint ahogyan kérem tőlük. Sőt, sokszor nekem kell leállítanom őket. Mondogatom nekik, hogy egyenek többet, ne hajszolják túl magukat. De annyira lelkesek.

– Egy túlsúllyal küzdő embernél meddig maradhat meg a kezdeti lelkesedés?

– Ez nagyon változó. Akinek sikerült lefogynia, az még keményebb feladattal áll majd szemben: hiszen meg is kell tartania az elért súlyát. Azonban ha ezt meg tudja tenni, gyökeresen meg fog változni az élete.





– Mit gondolsz, a tudományos részletek, azaz a megfelelő táplálkozás és a mozgásprogram átadása mellett mivel tudod még segíteni a munkájukat?

– Lelki értelemben tudom támogatni őket, ezért olyan fontos a jelenlétem is. Éreznem kell minden rezdülésüket, energiát, hitet kell adnom nekik, és átsegíteni őket az apró félelmeiken. A műsorért nem fordítok hátat az elveimnek, ezért fontos feladatomnak tekintem azt is, hogy feltárjuk az okokat, amiért ekkora túlsúllyal rendelkeznek. De hozzá kell tennem azt is, hogy könnyű lelkesítenem őket, mert nagyon megszerettem az embereimet. Szerencsém van velük, hiszen kivétel nélkül nagyon akarnak. Bajban lennék, ha nem így lenne, mert én senkit nem tudok „korbáccsal” hajtani. Szóval soha nem a hibáikat keresem, hanem azt, miként tudom segíteni őket a céljaik elérésében.

– Neked voltak valaha súlyproblémáid? Mert hogy ők most mit érezhetnek, éhezés és kemény edzések között, nyilván úgy lehet csak igazán átérezni…

– Hogyne! Állandóan rengeteget kellett fogynom. Versenyzőként tizenkét éven keresztül szinte mindig fogyókúráztam.


A cikk folytatását megtalálod a legújabb Maximában! Keresd az újságárusoknál!

www.maximanet.hu


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top