nlc.hu
Sztárok
Madonna: Övé a világ?

Madonna: Övé a világ?

Ha egyetlen szóval szeretnénk összefoglalni, ki is õ, nehéz dolgunk lenne. Szupersztár, feleség, anya, stílusikon, énekes- és táncosnõ, példakép? Minden, amit egy nõ élete során kihozhat magából. Egy szóval õ: Madonna.

A popsztár





Ha azt szeretnénk kifejezni, Madonna milyen szerepet tölt be a szórakoztatóiparban, valószínűleg a „popsztár” kevés lenne. Ő a show-biznisz csúcsa, nemcsak mostanában, nem „csupán” tíz éve, hanem lassan három évtizede. Neki valószínűleg sehol a világon nem kell bemutatkoznia, az esőerdők mélyén is tudják, kicsoda. Több száz millió lemezt adott el, többször körbeturnézta a világot, és minden albumával új szabályokat állított fel a popzenében. Miközben köztudottan maximalista, tisztában van a saját korlátaival is. „Tudom, hogy nem én vagyok a legjobb énekes- és táncosnő a világon, de engem ez nem érdekel. Nekem csak az számít, hogy provokatív legyek, és megmozgassak az emberekben valamit” – mondja magáról.

Anya és feleség

A nagy fordulat kétségkívül 1996-ban következett be, amikor megkapta és eljátszhatta élete legjobban áhított szerepét, az Evitát, és megszülte első gyerekét, Lourdes-ot. Az anyaság és a filmszerepre való felkészülés új alapokra helyezte zenei karrierjét is, és Ray of Light című lemezét már ennek megfelelően készítette el. Ez az album a felnőtt Madonna albuma lett, aki kívülről-belülről megújult, és magasztosabb dolgok iránt kötelezte el magát. Ugyan úgy tűnt, lemondott a szerelemről, azért ez ügyben meggondolta magát, amikor megismerkedett Guy Ritchie-vel, akivel 2000 óta házasok, és van egy közös, illetve egy örökbe fogadott gyerekük is. A sajtó folyamatosan arról beszél, hogy a házassága romokban hever, ők pedig továbbra is kéz a kézben mutatkoznak. Első férjével, Sean Penn-nel különben négy évig bírta. Madonna szerint ő és családja az átlagemberek életét élik, kimondottan unalmasnak tartja magukat. A Ritchie famíliában nincs otthon tévézés, a készüléken csak filmeket lehet nézni. A gyerekeknek pedig rendet kell rakniuk maguk után.

A színésznő

Bár Madonnát folyamatosan bántják, hogy milyen rossz színésznő, aminek leginkább az lehet az oka, hogy az emberek nem szeretik, ha valakinek a világon minden összejön. Ezért könyvelték el rossz színésznőnek, és ebből valószínűleg sosem fogja magát kimosni. Első filmszerepét 1985-ben kapta, az Egy bizonyos áldozat című krimiben. Színésznői díja akkor száz dollár volt, nyolc évvel később A tanú testéért azonban már két és fél millió dollárt vághatott zsebre. Élete során egyébként sok nagy és híres szerepről lemaradt, például a Batman visszatérben Michelle Pfeiffer, a Casinóban pedig Sharon Stone vette el előle a lehetőséget.

Ikon és mentor

Akik rendületlenül és feltétel nélkül imádják Madonnát, azok a divattervezők és a melegek. Közülük is a legjobban a meleg divattervezők. Még szerencse, hogy Madonna is szereti őket. Egyszer így nyilatkozott: „Én egy meleg férfi vagyok, aki be van zárva egy női testbe.”







A bővebben a témáról a legújabb Maximában! Keresd az újságárusoknál!

www.maximanet.hu



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top