nlc.hu
Sztárok
Egy nem feledett világhíres drámaíró

Egy nem feledett világhíres drámaíró

A nagy spanyol festõ, Goya után a nagy francia drámaíró, Jean-Baptiste Poquelin, ismertebb nevén Molière fiktív életrajzát is megismerheted a mozgókép segítségével. A film zenéje visszaröpít a barokk kor világába.

A Molière című filmben Laurent Tirard forgatókönyvíró-rendező a drámaíró életének egy szűk kis részét mutatja be. Mi történt azután, hogy 1645-ben csődbe ment a színész-drámaíró L’Illustre Théâtre nevű színtársulata, s az ifjú Jean-Baptiste Poquelin a tartozás fejében néhány napot börtönben töltött, és azelőtt, hogy újra összeverbuvált társulatával 14 éven keresztül a Párizs környéki falvakat járva szórakoztatták a népet? – teszi fel a költői (drámaírói) kérdést Tirard.







Rögvest választ is kapunk, egy kitalált történet segítségével, amelyet akár maga Molière is papírra vethetett volna. S bár nem egy akciófilmről van szó, frivol, pergő színdarabnak néha kicsit lassú, de ezzel együtt igazán érdemes megnézni, és meghallgatni a zenéjét. Igazi karácsonyi mozidélutánhoz ajánljuk minden tudós nőnek, képzelt betegnek, kényeskedőnek, kotnyelesnek, embergyűlölőnek és megcsalt férjnek.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top