Sztárok

Pat Metheny ismét koncertkörúton

A sztár, akinek neve etalon a dzsesszzenészek között, újra útra kel legújabb lemezével. Metheny élete egy végtelen turné - évi átlag 120-130 koncerttel.

Az amerikai dzsesszgitáros 1954. augusztus 12-én született Kansasban. Nyolcéves korában már trombitált, 12 éves korától gitározott, 15 éves korában Kansas legjobb dzsesszzenekaraival lépett fel, és már fiatalon nagy tapasztalatra tett szert a színpadi szereplés terén. Pat Methenyt 1974-ben ismerte meg a világ. Első albumával, az 1975-ben megjelent Bright Size Life-fal felelevenítette a tradicionális dzsesszgitárhangzást a zenészek új generációja számára.








Metheny amellett, hogy elektromos és akusztikus darabokat írt gitárra, balettek, nagyzenekari művek szerzője és előadója, többször is elnyerte a legjobb dzsesszgitáros címet, és aranylemez lett a Talking, a Letter from Home és a Secret Story című albuma. Tizennégy Grammy-díjat nyert különböző kategóriákban, a legutóbbit a Go Get It című lemezéért. A zenész újonnan kiadott Secret Story című lemezével most ismét hosszú koncertkörútra indul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top