Sztárok

Jól keresnek a tévés sztárok! – fotóval

A tévézésbõl szépen meg lehet élni, legalábbis az Egyesült Államokban: Oprah Winfrey, William Petersen, Hugh Laurie vagy a Jóbarátok sorozat színészei nem panaszkodhatnak.

A talkshow-t vezető Oprah Winfrey 46 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett az elmúlt évben, de például a Gil Grissomot alakító William Petersennek is 89 millió ütné a markát a Helyszínelők egy-egy epizódjáért – már amennyiben forintban kapná a fizetését.

Amerikában nemigen akad ember, akit meglepne, hogy Oprah Winfrey a legjobban kereső tévés személyiség. A nagyszájú műsorvezetőnő ugyanis rendre az efféle listák élén végez, még úgy is, ha nem csak a tévéipart vesszük alapul: a Forbes magazin például a legbefolyásosabb hírességek listáját szokta összeállítani. Winfrey műsora, a The Oprah Winfrey Show hetente körülbelül 30 millió embert ültet a képernyők elé, ezzel a legnagyobb nézettségű talkshow-nak mondható.








Oprah Winfrey

De lássuk a kedvenc sorozathősöket: igen jól járt az utolsó két évaddal a Jóbarátok hat főszereplője, mindegyikük magas összeget, 1 millió dollárt zsebelt be epizódonként. Szinte csak félve írjuk le: 178 millió forintról van szó, gyakorlatilag alig félórás ökörködésért! Persze a sorozat hozott is a kasszába, a 2004-ben vetített utolsó epizód idején állítólag még New York utcái is kiürültek, mert mindenki otthon maradt tévézni.







Jóbarátok

Szép summa üti a markát William Petersennek is, aki az eredeti (tehát a Las Vegasban játszódó) Helyszínelők főszakértőjét, Gil Grissomot alakítja. Petersen 500 ezer dollárt, azaz majdnem 89 millió forintot kap egy epizódért. Persze ezt az összeget kiegészítik még a társproducerséggel járó egyéb járulékok is. A színész-producer a Helyszínelőket az utóbbi évek egyik legsikeresebb és legnézettebb televíziós sorozatává tette. A nyomozói háttérmunkát bemutató sorozat többi színésze is kiemelkedő összeget kap egy-egy epizódért.








William Petersen

Ehhez képest talán furcsának tűnhet, hogy a Dr. House címszerepét játszó Hugh Laurie csak 300 ezret kap egy részért, pedig a sorozat sikerének kulcsa egyértelműen a cinikus doki figurája. A Dr. House jól megírt történetei, remek dramaturgiája azonban nem sokat érne a központi szereplő nélkül, akinek az embergyűlölete, szarkasztikus megjegyzései megkülönböztetik a műsort a többi kórházi sorozattól.







Hugh Laurie

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top