Sztárok

Toplistás mozihõsök – fotóval

Egy szaklap listáin a kalandor tudós, Indiana Jones lett a legnagyobb hõs, és Batman ellenfele, Joker a legelvetemültebb gonosz.

Indiana Jones és Joker – Batman legádázabb ellensége – áll az élén azoknak a listáknak, amelyeken minden idők legnagyobb hősei, illetve gonosztevői kaptak helyet. A listákat a Total Film magazin munkatársai állították össze, s összesen ötven „bálványozott hőst” és ötven „utált gazfickót” állítottak sorrendbe.
A hősök listáján a Harrison Ford által megformált talpraesett archeológus, Indiana Jones áll. A rajongóknak jó hír, hogy – amint arról a Danubius.hu is rendszeresen beszámolt – Ford ismét szerepet vállal a jövőre megjelenő Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmben, amely immár a negyedik része lesz a sorozatnak. A második helyen Batman, a Sötét Lovag végzett, mögötte nem sokkal marad el a Sylvester Stallone alakította hős ökölvívó, Rocky Balboa. A brit szuperkém, James Bond a negyedik, Superman pedig az ötödik helyen végzett.







Az elvetemültek listájának élén a mozivásznon először 1966-ban felbukkanó Joker áll a Batmanből, a második a Csillagok háborúja eposz éjfekete lelkű Sith lovagja, Darth Vader lett, őt A bárányok hallgatnak kegyetlen sorozatgyilkosa, Hannibal Lecter követi. Utána jön a láncfűrésszel mészároló Bőrpofa A texasi láncfűrészesből, az ötödik pedig a rémálmokban gyilkoló Freddy Krueger lett.







Bálványozott hősök – Top 10
1. Indiana Jones (Indiana Jones)
2. Batman (Batman)
3. Rocky Balboa (Rocky)
4. James Bond (007)
5. Superman (Superman)
6. Luke Skywalker (Star Wars)
7. Pókember (Spiderman)
8. Neo (Mátrix)
9. Han Solo (Star Wars)
10. Hulk/Bruce Banner (Hulk)

Utált gazfickók – Top 10
1. Joker (Batman)
2. Darth Vader (Star Wars)
3. Hannibal Lecter (A bárányok hallgatnak)
4. Bőrpofa (A texasi láncfűrészes)
5. Freddy Krueger (Rémálom az Elm utcában)
6. Ratched nővér (Száll a kakukk fészkére)
7. Anton Chigurh (Nem vénnek való vidék)
8. Michael Myers (Halloween-sorozat)
9. Frank Booth (Kék bársony)
10. Norman Bates (Psycho)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top