nlc.hu
Sztárok
Jáksó és Koós Réka egy pár

Jáksó és Koós Réka egy pár

Jáksó László és Koós Réka egy párt alkottak. Legalábbis egy rövid idõre, amíg felvették elsõ közös hangoskönyvüket. Jáksó Ádámot, míg Réka Évát testesíti meg elsõ közös produkciójukban.

A felvételen mindendketten remekeltek, hiszen egyiküktől sem áll távol a feladat. Elvégre Laci és Réka is valamilyen szinten a hangjával keresi a kenyerét. Mark Twain: Ádám és Éva naplója című műve annyira illett a két vicces személyiséghez, hogy úgy adták elő, mintha rájuk írták volna, s mindeközben remekül szórakoztak.


Sem Réka, sem Jáksó Laci nem készített még korábban hangoskönyvet. A feladat azonban egyikőjüktől sem állt távol, hiszen mindketten a hangjukkal „dolgoznak”. Réka mint színésznő, énekesnő, s nem utolsó sorban édesanya, nap mint nap rengeteget játszik a hangjával.

– Az én kis manócskám most lépett be abba a korba, hogy már érti, élvezi, s kifejezetten igényli a meséket – mondta Koós Réka. – Rozi annyira szereti a könyveket, hogy képes leülni a szoba közepére néhány könyvvel, s órákig csak nézegeti azokat. Ezt a könyvimádatot minden bizonnyal tőlem örökölte, nekem ugyanis lételemem az olvasás. Mark Twaintől nem ismertem ezt a művet, de annyira vicces, hogy teljesen feldobódtam a felvétel végére. Alig pár óra alatt felolvastam a történetet, s közben rengeteget nevettünk a hangoskönyv készítőivel.


Jáksó László elmondása szerint nagyon élvezte a felvételt.
– Egy hisztérikus, értetlen fickó monológját kellett előadnom. Nem is igazán kellett játszanom a hangommal, hiszen én magam is ilyen vagyok – mondta a Danubius Rádió műsorvezetője. – Nem vártak el lehetetlent a hangoskönyv készítői, annyit tudok játszani a hangommal, amennyit ez a mű igényelt. Egyébként én vagy a saját, műsorvezetői hangommal tudok jól dolgozni, vagy valami teljesen elmebeteg, földönkívüli hanggal. Szinkronban ilyen lehetetlen lényekkel volt már dolgom, s azt mondták, elég jól megoldottam.

Koós Rékát és Jáksó Lászlót Eitzenberger Balázs, a Rebeka és Panni Kiadó vezetője kérte fel a CD elkészítésére. A kiadó 1999-ben alakult, 3 éve készít hangoskönyveket. Tagjai a Hangoskönyv Egyesületnek és ők adják ki a Hangoskönyv Magazint is. Fő profiluk a gyermek és ifjúsági-, ismeretterjesztő kiadványok. A Rebeka és Panni könyvkiadó adja ki jelenleg a legtöbb Benedek Elek művet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top