Sztárok

Hódít A királynõ

Már egy hete, hogy kiosztották az Európai Filmakadémia idei díjait. A legjobb színésznõnek járó elismerést Helen Mirren kapta II. Erzsébet brit uralkodó alakjának megformálásáért.

Helen Mirren most már az Európai Filmakadémia díjával is büszkélkedhet, amelyet „európai Oscar”-ként tartanak számon. A színésznő A királynő című filmben II. Erzsébet angol királynő alakjának megformálásáért idén Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat (a Brit Filmakadémia díja) is nyert, 2006-ban pedig a torontói és a velencei filmfesztiválon találták a legjobb színésznőnek ezért az alakításért. Stephen Frears filmdrámája így összesen 58 fesztivál- és kritikusi díjat kapott, a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb színésznő, a legjobb férfi mellékszereplő, a legjobb forgatókönyv, a legjobb jelmeztervező és a legjobb zeneszerző kategóriákban.








Helen Mirren







Helen Mirren – II. Erzsébet

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Az Európai Filmakadémia legjobb filmnek járó díját a 4 hónap, 3 hét, 2 nap című román alkotás nyerte. A filmdráma az 1980-as évek kommunista Romániájában játszódik, témája pedig egy fiatal nő abortusza. (Budapest Film)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top