nlc.hu
Sztárok
Díjözön sztárok nélkül! Mi lesz veled, Oscar?

Díjözön sztárok nélkül! Mi lesz veled, Oscar?

Szinte a teljes amerikai színészszakma bojkottálhatja a jövõ vasárnapi Arany Glóbusz díjkiosztó gálát. Marg Helgenberger színésznõ szerint az Oscar-gála is veszélyben van!

A Golden Globe, vagyis az Arany Glóbusz díjkiosztó gála az Oscar után a filmszakma második legrangosabb rendezvénye, ezért jogos az aggodalom.


Sztárok nélkül marad az idei Golden Globe-gála – jelentette be a hollywoodi színészeket egyesítő társulat. Marg Helgenberger, a Helyszínelők sorozat sztárja közelről éli át a drámai helyzetet, hiszen az egyesület elnökének, Alan Rosenbergnek a felesége. A Gala.de szerint a színésznő megjegyezte: „Tudom, hogy sok nominált van, és a férjem mindenkit felhívott már személyesen, hogy megegyezzenek a továbbiakról, hiszen a filmvárosban hónapok óta zajló sztrájk nem csak a forgatásokra vagy a Golden Globe-ra hat ki, hanem magára az Oscar-díj-átadásra is.”








Marg Helgenberger és Alan Rosenberg


Az érdekvédelmi szervezet elnöke, Alan Rosenberg szerint hetek óta tárgyaltak a Golden Globe-díjra jelölt színészekkel és képviselőikkel arról, hogy az átadón részt vegyenek-e, vagy sem. Arra jutottak, hogy kifejezve a szolidaritásukat, sem a díjra jelölt színészek, sem pedig a műsorvezetőként meghívottak nem vesznek részt a díjátadó gálán.


Marg férje, Alan Rosenberg, az egyesület elnöke megjegyezte: „Miután a díjra jelölt és díjátadásra felkért művészekkel, illetve képviselőikkel több héten át egyeztettünk, elmondhatjuk, a színészek csaknem kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a sztrájkoló forgatókönyvírókkal szolidaritást vállalva nem jelennek meg a díjkiosztón.” A színészek szakszervezetének elnöke szerint a sztárokat arra is megkérték, hogy továbbra se fogadják el a televíziós talkshow-kba a meghívásokat mindaddig, míg a sztrájk tart.
Ezzel a lépéssel azonban hatalmas veszteséget okoznak a gála szervezőinek, hiszen tavaly is húszmillióan nézték a díjátadót. Ha azonban az Oscar előszobájaként emlegetett Golden Globe-gála kudarcot vall, akkor minden bizonnyal a február 24-i Oscar-gála is elmaradhat színészek híján, ami még soha nem fordult elő.


A Nők Lapja Cafe is beszámolt már arról, hogy a forgatókönyvírók azért szüntették be még novemberben a munkát, mert nem tudtak megállapodni a producerekkel az új szerződésekről, amelyek alapján nagyobb részesedést szeretnének kapni a filmekből, sorozatokból és tévés műsorokból befolyó haszonból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top