nlc.hu
Sztárok
Operabál a mese és a romantika jegyében

Operabál a mese és a romantika jegyében

A mesék világát hozza vissza az idei Operabál. Divatbemutató-parádé, csárdástánc-oktatás és még sok más újdonság szerepel a programban.

A sztárvendég Richard Clayderman francia zongoravirtuóz lesz – jelentették be az Operabál szervezői. A jegyárak idén 75 ezer forintnál kezdődnek, a legdrágább 300 ezer forintba kerül. Ennek ellenére a rendezők célja, hogy „életkorra és vagyoni helyzetre való tekintet nélkül egy kicsit mindenki magáénak érezhesse azt, amit a Budapesti Operabál jelent” – hangzott el a tájékoztatón. Ennek érdekében több olyan fórumot, eseménysorozatot is szerveznek, amely bepillantást enged a bál kulisszatitkaiba.







A bál délelőttjén ismét megnyitják a kapukat azon nyugdíjasok előtt, akiket egy rejtvénypályázat nyerteseként sorsoltak ki. Így harminc idős pár koccinthat majd az erre a napra palackozott Operabál-pezsgővel a királyi páholyban. Az idei Operabálon több történelmi és mesebeli báli szereplővel is találkozhatunk, mint például Ferenc József, Sisi, huszárok, alabárdosok a kapuban, Csipkerózsika, Hófehérke, Hamupipőke és mesebeli tündérek. Mesés divat, a legszebb báli ruhák forgataga. Nemcsak a báli ételek, de azok nevei is mesések. Elegáns résztvevők, pompa és ragyogás.


A bál másik jelszava a jótékonyság. Ennek csupán egyik jele, hogy a báli bevételekből a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével 1500 adag meleg ételt – gulyáslevest – osztanak szét a rászorulók között a Blaha Lujza téren.
A műsorban fellépnek a Magyar Táncművészeti Főiskola ifjú növendékei, akik egy triccs-traccs polkát adnak elő a nyitótáncosok után. Az Operabálok történetében először tíz híres divattervező kreációin keresztül mutatják be a báli divatot, egy nagyszabású bemutató keretében. A hagyományos báli táncok mellett a résztvevők szívesen táncolnak csárdást és egyéb magyar táncokat is. Akik nincsenek tisztában a lépésekkel, azokat Keleti Andrea okítja majd, Mága Zoltán hegedűművész muzsikájára. (MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top