Sztárok

Lady Diana pakisztáni kedvese még mindig gyászol

Tízéves hallgatást tört meg a pakisztáni szívsebész. A néhai Diana hercegnõ legdiszkrétebb, ám talán legkomolyabb egykori szerelme bevallotta, hogy Diana halála a mai napig kísérti õt.

A több mint egy évtizede elhunyt walesi hercegnő, Lady Diana Spencer – Károly brit trónörökös 1996-ban elvált exneje – és a pakisztáni származású híres londoni szívsebész, Hasnat Khan 1995-ben kezdődő románcáról már akkoriban is cikkezett a londoni sajtó, de a pár igyekezett titkolni a kapcsolatot, így annak mélységéről nem sok értesülés látott napvilágot.

Khan, aki nemrég visszaköltözött Pakisztánba, a tragédia óta sem szólt egyetlen szót sem nyilvánosan a kapcsolatról. Most azonban több brit vasárnapi lapnak is kiöntötte szívét, bevallva: egykori szerelmének halála a mai napig kísérti.
„Néha úgy érzem: ordítanom kell… Nagyon rossz időszakaim vannak. Túltettem magam a dolgon, de (az emlékek) állandóan a nyomomban járnak” – idézték Khant a brit lapok.








Lady Diana Spencer







Hasnat Khan

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


A sebész és Diana 1995. augusztus 31-én, pontosan a hercegnő halála előtt két évvel találkozott egy kórházban. A szimpátia szinte rögtön szerelemmé alakult. Titkos randevúkat intéztek fekete parókában eldugott éttermekben, látogatásokat szerveztek Hasnat nagybátyja, Omar családjához, ahol Diana még a főzőtehetségét is megmutatta.

A most 47 éves szívspecialista nemrég feleségül vette az egykori afgán királyi család egyik leszármazottját, a 29 éves Hadia Sher Alit, ám a házaspár útjai 20 hónap után, karácsony táján különváltak. Khan egyik közeli ismerőse a News of the Worldnek, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlapnak azt mondta: az orvos nagyon szerette a feleségét, de Hadia „nem tudta pótolni a hercegnőt”.

Khan maga a Dianával folytatott kapcsolat tényleges jellegéről most sem árult el részleteket, így azt sem, hogy felmerült-e valaha is a házasság gondolata. „Mivel Diana nincs itt, rendkívül méltánytalan lenne, ha erről beszélnék” – mondta a The Sunday Telegraphnak.


A brit sajtóban többször is megjelent az az értesülés, hogy Diana – aki Khant élete szerelmének nevezte – még az iszlám hitet is kész lett volna felvenni a frigy kedvéért. Khan azonban 1997 nyarán véget vetett a kapcsolatnak.








Lady Diana és Dodi Fayed

A hercegnő halála ügyében jelenleg is folyó londoni esküdtszéki eljárás során ellentmondásos vélemények hangzottak el arról, hogy Diana kihez is akart volna valójában feleségül menni.


Rosa Monckton, Diana egykori közeli barátnője a nemrégiben tett tanúvallomásában azt mondta: a hercegnő a szívsebész oldalán képzelte el jövőjét. A barátnő szerint Dodi Fayed, Mohamed Fayed brit–egyiptomi mágnás fia – aki Dianával együtt halt meg az 1997. augusztusi párizsi autószerencsétlenségben – csak arra kellett, hogy elterelje a hercegnő figyelmét a Khannal történt szakítás okozta fájdalomról. Diana mostohaanyja, Raine Spencer ugyanakkor azt mondta a londoni felsőbírósági tárgyaláson, hogy a hercegnő és Dodi Fayed „nagyon is szerelmesek voltak” egymásba, és „igen valószínű”, hogy összeházasodtak volna. (MTI, fotók: Dailymail.co.uk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top