Sztárok

Nyomulnak a sztárcsemeték

Második generációs sztárjelöltek fesztiváljaként is emlegetik a pénteken megkezdõdött Sundance Filmfesztivált. A Robert Redford által alapított seregszemlén ugyanis idén nem csak az õ filmszínész lánya szerepel.

A Sundance Filmfesztiválon ezúttal első filmes rendezőként vesz részt az alapító lánya, de versenyben van Colin Hanks, a többszörös Oscar-díjas Tom Hanks fia és az Egyesült Államokban rendkívül népszerű néhai komikus, John Ritter fia is.








Colin Hanks

Egy filmben szerepel – szintén első alkalommal – a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks és fia, Colin. Érdekesség, hogy A nagy Buck Howard című filmben apát és fiát alakítják, akik szintén a színészvilágban próbálnak karriert csinálni. Jason Ritter pedig már harmadszor vesz részt ezen a fesztiválon: ezúttal a Jó Dick című alkotás producereként és egyik főszereplőjeként.


A fesztiválon összesen 121 nagyjátékfilmet és ugyanennyi rövid-, illetve dokumentumfilmet mutatnak be tíz nap alatt. Az alkotók 25 országból érkeztek, közülük 55-en első filmes rendezők.








Amy és Robert Redford

Ilyen például a fesztivál atyjának, Robert Redfordnak a lánya is, aki színésznőként szerepelt már több sikeres sorozatban is (Szex és New York, Maffiózók), sőt az idei Sundance Filmfesztiválon is játszik egy filmben. Rendezőként azonban a 37 éves Amy Redford újonc. A Gitár című alkotását szombaton mutatták be. (FH)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top