Sztárok

Kik lesznek Hollywood idei legrosszabbjai?

Az év legrosszabb filmjeinek és filmes alakításainak jegyzékét az idén Lindsay Lohan és Eddie Murphy vezeti. A két színész inkább botrányairól, mint mûvészi alakításairól híres.

Lindsay Lohan és Eddie Murphy is több jelölést kapott Hollywood citromdíjára, az Arany Málnára.


A színésznő filmje, az I Know Who Killed Me kilenc jelöléssel – egyebek mellett a legrosszabb női főszereplő és a legrosszabb film kategóriában – egyenesen az idei citromlista élére tört. „Ez a legagyatlanabb film a Showgirls óta” – mondta a thrillerről John Wilson, a díj alapítója a jelöltek ismertetésekor.








Lindsay Lohan

Eddie Murphy filmje, a Norbit – amelyben a színes bőrű színész egyszerre több szerepet is játszik – kilenc jelöléssel „büszkélkedhet”. Murphy maga pedig rekordernek számít abból a szempontból, hogy ő az első színész, akit egy évben öt kategóriában is jelölnek Arany Málnára: többek között a legrosszabb férfi főszereplő, a legrosszabb férfi mellékszereplő vagy a legrosszabb forgatókönyvíró díjra pályázik jó eséllyel. „Minden egyes karaktere annyira bántó volt, egyenként is megszolgálta a nevezést” – fűzte hozzá Wilson.








Eddie Murphy

A legrosszabb filmek díjára jelölték még a Férj és férjet, a Bratz című, képregényen alapuló vígjátékot és a Daddy Day Camp című komédiát, amelynek Cuba Gooding Jr. a főszereplője.
Arany Málnára esélyes még az idén Nicolas Cage a Szellemlovasban, illetve Jim Carrey a 23-as számban nyújtott alakításáért. A színésznők közül többek között Jessica Alba és Diane Keaton kapott jelölést.


Az Arany Málna jelöltjeit hagyományosan az Oscar-díj jelöltjeinek bejelentése előtt egy nappal hozzák nyilvánosságra. A „díjakat” pedig február 23-án, 24 órával az Oscar-gála előtt osztják ki. (FH)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top