Sztárok

Oláh Ibolya: Aida, Casting és a fehérvári húsleves

Oláh Ibolyáról már annyi mindent leírtak a lapok, mégis, szinte semmit sem tudunk róla. Az egykori megasztáros csalogány újabban színésznõként is aktív.

Az Aida című musicalben a címszerepet játssza, s a hírek szerint maga a szerző, Elton John is maximálisan elégedett volt a produkcióval.

Az egykor megzabolázhatatlannak tűnt lány olyan alázattal, és tisztelettel áll núbiai rabszolga- hercegnőként a színpadon, hogy a legkritikusabb néző sem tud belekötni. Tímár Péter Casting című filmjében is főszerepet alakít, egy hozzá hasonló sorsú lányt, aki egy televíziós versenyen vesz részt… Ibolyát betegen értük utol, éppen tüdőgyulladással feküdt a székesfehérvári színész szállón.



Névjegy:

Oláh Ibolya
• született: 1978.01.31. Nyíregyháza
• csillagjegye: vízöntő
• lemezei: Egy sima, egy fordított, Édes méreg, Aida, Casting
• díjai:
– 1998. – TV2, Kifutó, 2. helyezés
– 2004. – TV2, Megasztár, 2. helyezés
– 2004. – Esélyegyenlőségi díj
– 2004. – Rádió1 Megasztár Különdíj
– 2004. – Szabolcs megyei közgyűlés ezüst emlékérme
– 2004. – Gundel Művészeti díj, a “Sztár lett” kategóriában
– 2004. – “Tiszadobért Ibolyának” kitüntetés
– 2004. – Story érték díj
– 2005. – Polgárjogi díj
– 2005. – VIVA Comet jelölés a “Legjobb énekesnő” kategóriában
– 2005. – A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztérium elismerése
– 2006. – Fonogram jelölés, az “Év legjobb albuma” kategóriában
– valamint arany, és platinalemezek
• honlap: www.olahibolya.hu www.casting-mozi.com www.aida.hu

– Sokáig kellett-e gondolkodnod, hogy elvállald a Casting főszerepét?

– Igen, meglehetősen sokáig gondolkodtam, hogy elvállaljam-e a felkérést. Bizonytalan voltam benne, hogy képes vagyok-e arra, hogy jól megoldjam a feladatot.

– Könnyen ment a munka, élvezted a forgatásokat?

– A forgatást nem éreztem nehéznek, ugyanakkor kicsit kellemetlen volt a sok várakozás az egyes snittek között. A munkát egyébként nagyon élveztem, olyan volt, mint egy izgalmas játék.

– Sikerült közel kerülnöd a “nagy” színészekhez?

– Kern Andrást nagyon megszerettem, csodáltam, hogy milyen fantasztikusan játszik. Azt hiszem, ő is el tudott engem fogadni. Kútvölgyi Erzsébettel is volt közös jelenetem, vele is nagyszerű volt dolgozni, igazán kedves volt velem.

– Kaptál tőlük használható instrukciókat?

– Az instrukciókat a rendezőtől, Tímár Pétertől kaptam. Ő igazán fantasztikus rendező és csodálatos ember! Imádtam vele dolgozni!

– A filmben számos régi, nagy slágert énekeltek. Melyik a kedvenced közülük?

– A „Volt egyszer egy lányt” nagyon szeretem! Olyan, mintha nekem írták volna.

– Székesfehérváron szép sikerrel játszod Aidát. A szakmabelieket is lenyűgözted az alakításoddal. Megszoktad már, hogy színésznőként is számon tartanak?

– Nem hiszem, hogy ezt így meg lehetne szokni, hiszen nem vagyok színésznő. Ugyanakkor nagyon szeretem ezt a darabot, Aida érzéseik az én érzéseim is. Aida olyan őrült, mint én vagyok és borzalmas kínokat élt meg, akárcsak én.

– A hírek szerint leköltöztél Fehérvárra. Mit szeretsz a városban leginkább? Mi hiányzik Tiszadobról?

– Az embereket, mert barátságosak és szeretik a színházat, a város ódon utcáit, a hangulatát, a színház társulatát és a kedvenc éttermem húslevesét. Szóval elég sok mindent szeretek ott. Tiszadobról hiányzik az erdő, a Tisza csöndje, a kastély és néhány szívemnek kedves ember!

– Készül-e harmadik albumod, s ha igen, akkor kik a szerzők, mikorra várható?

– Szeretnék a harmadik albumra minél több saját zenét. A hangszerelésben számítok Szűcs Norbi munkájára, a szövegírók pedig még titkosak. Szeretném az idei év vége felé megjelentetni a következő lemezt.

– A hónap végén ünnepled a 30. születésnapodat. Készülsz-e valamivel erre a kerek évfordulóra? Szoktál-e nagy születésnapi partykat adni?

– Nem szeretem a születésnapokat, meg általában nem szeretem magam körül a felhajtásokat. Persze azért annak örülök, ha a számomra fontos emberek nem feledkeznek meg rólam ilyenkor.

– Mi minden vár rád idén?

– Nem tudom, kicsit bizonytalan még az idei év. Remélem, hogy izgalmas feladatok találnak meg az idén is!

– Figyeled-e az egykori megasztáros társaid karrierjének alakulását? Tartod-e a kapcsolatot közülük valakivel?

– Természetesen figyelem, hogy mi van a többiekkel és őszintén örülök, ha a sikereikről hallok! Néhányszor összefutok egyikkel-másikkal és ilyenkor jókat dumálunk, megbeszéljük, hogy kivel mi történt. Legutóbb Dér Henivel és Tóth Verával közösen léptünk fel. Jó volt velük találkozni.

 

 

Szakértőnk, Székelyhidi Ágnes elemzése

• Ágitól itt kérdezhetsz »

VÍZÖNTŐ: Oláh Ibolya horoszkópja

Ő igazi individualista, egyéni a stílusa. Szokatlan, egyáltalán nem átlagos. ahogy ő látja, és éli az életet. Kicsit csodabogár, ami egyesekben ellenszenvet, másokban csodálatot vált ki. Erős, határozott véleménye van mindenről. Fontosak számára az elvek és ideák. Ezekhez hajlamos mereven ragaszkodni (fixa idea).
Hűséges típus, az emberekhez és az eszmékhez is. Szabad és független, aki önként hűséges, nem engedi magát kényszeríteni, „bezárni”. Ha elmehet, marad. Ott marad, ahol ajtó-ablak nyitva áll. Ha bármelyiket becsukják, azonnal menekül. Igazi „szabaduló művész”. Extravagáns, nem tiszteli és becsüli a hagyományokat, az etikettet, a szabályokat. Mindig új utakat próbálgat. Reformer, akit gyakran nem ismernek el, mert jóval meghaladja kora ízlését.
Szociálisan érzékeny, együttértő, segítőkész, igazi közösségi ember. A szabadság mellet fontos számára az egyenlőség és a testvériség. Modern, felvilágosult szellemben él. Nagy távlatokban gondolkodik. Terveiben mindig benne vannak a többiek is.
Zseniális, ötletes, humoros, gyors észjárású, távolságtartó, elméleti szakember, aki gyakran nem ülteti át a gyakorlatba az ötleteit.
Saját érzelmeit, főleg, ha azok gyengédek, sokszor nem mutatja ki. Gyengeségnek tartja az érzelgősséget.

Előrejelzés a most, a születésnapján induló évre:

Ebben az évben a legnehezebb és legkritikusabb a kommunikáció lesz.
2 tényező is nehezítheti ezt:

1. Az elmúlt, már lezártnak tűnt témák visszatérése;
2. A zavaros, nehezen tisztázható helyzetek, és az ezzel kapcsolatos tiszta, érthető beszéd.

Az előbbi kapcsán fontos, hogy újból gondolja át a történteket. Ne ismételje meg azt, amit már mondott, hanem keressen újabb szavakat a benne zajló érzések és gondolatok kifejezésére. Elkerülhetetlen, hogy végre helyére tegyen olyan dolgokat, amiket eddig még nem sikerült. Lehet, hogy emiatt megsértődik valaki. Ezért kíméletesen fogalmazzon, lehetőleg ne bántson meg senkit. De amit ki kell mondania, azt igenis mondja ki!
A zavaros, nehezen tisztázható helyzetekben pedig törekedjen a minél tisztább, érthetőbb beszédre, de kalkulálja be, hogy még így is félreérthetik azt, amit mondani akart. Emiatt ne bosszankodjon! Inkább türelmesen és szeretettel ismételje meg, vagy hagyja kicsit későbbre a témát!
Ami nagyon jól fog menni ebben az évben, az akarata érvényesítése. Természetesen akkor, ha ezt nem erőszakosan teszi, hanem lazán és könnyedén. A legjobb, ha játékosan, vidáman, másokat is bevonva jelöli ki a célját, és így indul el álmai megvalósítása felé. Sok barát, protektor és a saját kreativitása is segíteni fogja ebben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top