Sztárok

Kaszás Attilára emlékeztek

A tavaly tavasszal tragikus hirtelenséggel elhunyt színész születésnapján a művész barátai, a színház és a zene világának számos képviselője vett részt a Nemzeti Színházban rendezett emlékesten. A gálán, amelynek teljes bevételét Kaszás Attila családjának ajánlották fel, a színészről elnevezett díjat első alkalommal adták át.

Kaszás Attila 48. születésnapján jótékonysági gálát rendeztek, átadták a róla elnevezett díjat, a Nemzeti Színház Háziszínpada pedig a színész nevét viseli. Példátlan összefogásnak lehetett szemtanúja, aki a csordultig telt házba bejutott. Zenészek, színészek együtt emlékeztek.

A jótékonysági esten került sor első ízben a Kaszás Attila-díj átadására. Ez az elismerés abban különbözik a színészek által elnyerhető egyéb díjaktól, hogy a szavazásra regisztrált kollégák választják ki maguk közül a nyertest, ezzel is segítve, hogy a művésztársadalom függetlenebbé válhasson a hatalomtól, a politikától és az üzleti szféra kegyeitől.

A szakmai zsűri első alkalommal Szarvas Józsefet, a Nemzeti Színház tagját és Kaszás Attila jó barátját jutalmazta az elismeréssel. A színész a díj átvételekor megjegyezte: a kitüntetés azért is különösen fontos neki, „mert ez a díj még Attilához tapad”.

A három órán tartó estet Ákos produkciója zárta, „A lepkegyűjtő” című dalt adták elő a „Még közelebb” című albumról, a turnéelőadásokról ismert kivetítéssel. Ákost Balásy Szabolcs zongorán, Samu elektromos bőgőn, Bánfalvi Sanya dobon kísérte. A dal alatt a Nemzeti Színház összes színésze a színpadon állt. (NLC, Hirado.hu, fotó: Gyuris Bütyök László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top