Sztárok

Királynők, akik sztárokká lettek

Bálint Antónia, Horváth Éva, Bodri Krisztina és Bóna Ildikó - csak pár név a magyar szépségkirálynők közül. A gyönyörű hölgyeknek sikert és boldogságot hozott a szépségversenyeken való részvétel, elégedettek az évek alatt elért sikereikkel, mint mondják, csak ajánlani tudják a megmérettetést.

A Miss World és a Miss Universe versenyek hosszú múltra tekintenek vissza. A magyar szépségkirálynők elért sikereit látva nem véletlenül álmodoznak koronáról a lányok. Egy szépségkirálynő választáson elért dobogós helyezés megkönnyíti az életben, a munkában elhelyezkedést, a nőiesség kiteljesedését, hiszen céljaik eléréséért a modellkarrier felé vezető, amúgy korántsem sima útját kéne megjárniuk.

 

Ki jelentkezhet?

A szépségversenyre 17 és 27 év közötti, hajadon, gyermektelen, magyar állampolgársággal rendelkező lányok jelentkezhetnek, akikről korábban nem készült akt és pornófelvétel.

A jelentkezés online módon történik a versenyek hivatalos weboldalán és az RTL Klub honlapján keresztül. A jelentkezők közül a szakmai zsűri szigorú szempontok alapján választja ki azt a 24 lányt, aki a bejut a döntőbe.

A végső megmérettetésig azonban még sok munka és megpróbáltatás vár a királynő jelöltekre: stlyist, sminkes, fodrász szakemberek készítik fel a lányokat a profi portfólió fotózáshoz. A felkészítő táborban a színpadi mozgás, a helyes tartás, a show koreográfia mellett kommunikációs és nyelvi tréningen és még számos próbán vesznek részt a szépségek, hogy a verseny még szorosabb legyen. A tábor végén a három legkevésbé eredményesen dolgozó lány kénytelen elbúcsúzni a többiektől, ők azok, akik nem vehetnek részt a magyarországi döntőn. A tét tehát hatalmas. A cél az, hogy a felkészítő időszak alatt mindenki a maximumot hozza ki magából.

2008-ban a Miss World és Miss Universe Hungary cím nyerteseit Stohl András és Jáksó László segít kiválasztani. A hazánkban ismert szépségversenyek a két legnagyobb, legismertebb és legszínvonalasabb szépségverseny a világon ezért döntött úgy az RTL Klub és a Magyarország Szépe Kft., hogy rangot adva az eseménynek egy nagyszabású gálaestet rendez. Magyarország legszebb két hölgyét egy szakmai zsűri választja meg, és a nyertesek képviselik majd hazánkat a világversenyeken. A rendezők célja, hogy nemzetközi színvonalú produkció létrehozásával újra visszaállítsák a szépségverseny fényét.

Szépségek, sikerek, emlékek

„A Királynő” című produkció beharangozóján Bálint Antónia, Horváth Éva, Bodri Krisztina és Bóna Ildikó szépségkirálynők felelevenítették milyen hatással lett életükre a verseny.
Fantasztikus érzés volt amikor 1823-ban megválasztottak királynőnek – emlékezett vissza Bálint Antónia, bár a tényleges időpontot jótékony homályban tartotta. Másnap beültem egy taxiba, ahol a sofőr kiesett a kocsiból döbbenetében, hogy tényleg én ülök mellette – nevette el magát Antónia. Egész életemre kihat, hogy akkor engem választottak a legszebbnek.

Bóna Ildikó 2007-ben lett a Miss Universe Hungary győztese, úgy gondolja, a versenynek köszönheti, hogy olyan érdekes helyeken járhatott és ismerhetett meg a világból, például a világverseny helyszínét, Mexikót, majd a Seychelle-szigeteket, ahova egyébként soha nem juthatott volna el. A szépség megemlítette részvételét a Bamako Rally-n is, mint egy-egy ilyen eseményen való szereplés is a szépségversenyen elért sikerének az eredménye.

A tavalyi Miss World Hungary nyertese számára a kínai döntő volt nagy hatással. Bodri Krisztina sokat tanult és fejlődött az elmúlt évben, amit többek között a szépségversenynek is tud be. „Türelmesebb és toleránsabb lettem. Ami a testi fejlődést illeti, a felkészülés alatt valóban minden lány jobban ügyel az alakjára” – mondta mosolyogva egyfajta kritikaként is.

Az egyik legtöbbet látható szépségkirálynő, Horváth Évát a szülei nevezték be a versenyre, mert gátlásos volt. „Műsorvezetőként láthatna nap mint nap az egyik kereskedelmi csatornán, számos reklámfelkérést kapok mind a mai napig, címlapfotózásokon veszek részt. De a versenynek köszönhetem azt is, hogy nagyobb önbizalma lett, és merem vállalni önmagam.”

– Fantasztikus érzés volt amikor 1823-ban megválasztottak királynőnek – emlékezett vissza Bálint Antónia. – Másnap beültem egy taxiba, ahol a sofőr kiesett a kocsiból döbbenetében, és hitetlenkedésében, hogy tényleg én ülök mellette – nevette el magát a kismama.  Antónia úgy gondolja egész életére kihat, hogy akkor őt választottak a legszebbnek. Sokat küzdött az elmúlt években, hogy az „1823 derekán” megszerzett címétől megszabaduljon. Az 1991-ben szerzett korona megnyerése óta a szépség diplomákat gyűjtött, műsorokat vezetett, majd akkor nyugodott bele a szépségkirálynő titulusba, amikor egy ismerőse azt mondta: „ha valaki egyszer nyer az olimpián, akkor őt mindig olimpiai bajnokként emlegetik majd”.

Királynőhöz méltó bemutatás

Az RTL Klubon március 18-án indul a jelentkezésre ösztönző reklámkampány, amelyben – a versenyek eddigi történetének három legismertebb királynője – Bálint Antónia, Horváth Éva és Bodri Krisztina szerepelnek. Mindhárman elmondhatják, hogy a szépségük mellett kitartásukkal, tehetségükkel, elhivatottságukkal is hírnevet és széles körű ismertséget tudtak szerezni.
A döntős lányokon kívül kizárólag férfiak közreműködnek majd „A királynő” elnevezésű show-ban. Az szépségkirálynő választás estjének házigazdája két ismert műsorvezető lesz: Stohl András és Jáksó László. A műsorkészítők további látványos és egyedi meglepetést tartogatnak a gálaest során. A nézők a felkészítés ideje alatt is nyomon követhetik az eseményeket, és bepillanthatnak a kulisszatitkokba, a lányok mindennapi életébe.

Miss World és Miss Hungary anno

A Miss World verseny története 1951-ig nyúlik vissza, ekkor rendezte meg először Eric Morley a londoni Waterloo Bridge déli oldalán tartott Festival of Britain promóciójaként. A verseny egyre népszerűbb lett egyre több ország vett rajta részt és egyre több nézőt vonzott. Jelenleg mintegy 107 országban több, mint 2 millárdan követik figyelemmel a döntőt. A verseny mottója: “Beauty with a Purpose” – Szépség, céllal. A pompa és a csillogás csak a külső, ami persze jó és szükséges, de a verseny mögött mélység van, egyik barátjuk szerint a Miss World versenyt promóciós eszközként használták a jótékonykodásra. 2007. december 1-jén Kínában, Sanya városában rendezték meg az 57. Miss World szépségversenyt, ahol a 23 éves kínai Zi Lin fejére került a korona.

Az első Miss Universe választást 1952-ben tartották Long Beachben, Kaliforniában, azzal a céllal, hogy a csinos fürdőruhás lányok megmérettessék magukat. Első győztese a finn Armi Kuusela volt. A színes és káprázatos show műsor kíséretében megrendezett szépségversenyt 1972-től rendezik meg a világ különböző egzotikus helyein. A Miss Universe az amerikai médiamogul, Donald Trump tulajdonában van. A 2007-es szépségversenyen Miss Japan, Riyo Mori vitte el a főnyereményt. A Miss Universe választáson 18-27 éves hölgyek indulhatnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top