Sztárok

Keressük a csodát!

Nagy Tünde új műsort vezet: arra biztatja a nézőket, hogy válasszák meg Magyarország hét természeti csodáját a "Zöld 7-es" című játékos műsorsorozatban.

A „Zöld 7-es” műsorvezetője, Nagy Tünde örömmel vállalta el az országjárást, hiszen maga is egy páratlan természeti értékű észak-magyarországi községben, a zempléni Pálházán született. Tünde házigazdaként természetfilmeseket, botanikusokat, természetvédő szakembereket és természetbarát hírességeket lát vendégül hétvégenként. A szabad ég alatt rögzített adásokban mások mellett Juhász Árpád geológus, Novák Péter zenész, Monspart Sarolta tájfutó, Pálffy István műsorvezető, Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter mesélt már kedvelt túraútvonalairól, a magyar tájról.

A Magyar Televízió munkatársai természetvédelmi szakemberek segítségével állítottak össze egy harmincas listát, amelyen a Dunakanyartól a tiszavirágzásig számos ritka természeti jelenség, geológiai csoda, védett növény- vagy állatfaj, illetve élőhely és tájkép szerepel. Az ország harminc kiemelkedő természeti értékéről egyperces kampányfilmek készültek, amelyeket február 3-a és április 12-e között folyamatosan vetít az MTV tudáscsatornája. A „Zöld 7-es” című műsorsorozattal arra biztatja nézőit a köztelevízió, hogy fedezzék fel környezetük értékeit, és szavazataikkal állítsák fel Magyarország természeti értékeinek „Zöld 7-es” listáját.

A kisfilmek segítségével vulkáni eredetű bazaltorgonákat és kőtengereket, cseppkőbarlangokat, megkövesedett ősmaradványokat, különleges tavakat, szurdokokat, vízeséseket, holtágakat és ártéri erdőket ismerhetnek meg a televíziónézők. Védett madarak, kígyók, rovarok és növények jelennek meg a képernyőn, de láthatnak etűdöket a futóhomokbuckákról, a füzéri Várhegyről, vagy legszebb vidékeinkről, mint a Hortobágy, a Dunakanyar, a Bükk, az Őrség, a Vértes és Tihany. A harminc kiemelkedő természeti jelenségről a műsor honlapján lehet többet megtudni. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top