Sztárok

Audrey Tautou harmincévesen lett felnőtt

Várakozásaimmal ellentétben sem vakukat villogtató fotósok, sem izgatott sminkesek nem nyüzsögtek abban a hamisítatlan párizsi kávéházban, ahová meghívóm - az Unifrance - interjút szervezett Audrey Tautou-val, a most mozikba kerülő, Egyedül nem megy című filmje alkalmából.

Maga a világsztár is a saját kocsijával érkezett, és ugyanúgy megküzdött a parkolóhely-kereséssel, mint bárki más. A pincér nem kért autogramot, amikor kihozta a kávét, és a rajongókat sem kellett kordonnal távol tartani. Audrey Tautou körül szerencsére most sincs semmi hisztéria. Átadtam neki a Nők Lapját, amelyben tavalyi beszélgetésünk megjelent, és mindjárt rákérdeztem az interjú emlékezetes pillanatára.

– Készültem: kifestettem a szemem. Hátha megint lefényképez, mint az összes újságírót, akivel beszélget.

– Hogyne, itt van nálam a fényképezőgép… – nevet Audrey. – Nem is tudja, milyen jó módszer, ha nem akarok válaszolni egy-egy kényes kérdésre.

– Egy év telt el legutóbbi találkozásunk óta. Mi történt önnel ezalatt?

– A Drágaságom és az Egyedül nem megy promóciójában vettem részt Franciaországban és külföldön. De nemcsak dolgoztam, nagy örömömre egész évben sokat csavarogtam a világban: jártam Chilében, Ausztráliában, Norvégiában.

– Tudom, szeret utazni…

– Ha van egy szabad percem, már le is lépek Párizsból.

– Hogyhogy? Nem szereti?

– Imádom Párizst, de csak ésszerű adagokban. Néha viszont szabad ég alá vágyom.

– Hogyan utazik? Luxuslakosztályban vagy hátizsákosként?

– Magáncélokból csakis turistaként, vagy barátokhoz látogatóba. Soha nem megyek csoportos útra. Nem bírom elviselni, ha programokat írnak elő nekem, én akarom felfedezni az ismeretlent. Szeretek időt hagyni magamnak arra, hogy felvegyem egy másik ország ritmusát.

– Vidéken nevelkedett…

– Nem vidéken, hanem egy kisvárosban.

– Mégis: nehéz volt megszokni a párizsi nyüzsgést?

– Nem! Ahogy megérkeztem, boldogság fogott el! Teljesen felajzott a kulturális bőség, a színházak, a mozik, a kiállítások végtelen gazdagsága. Semmilyen nosztalgia nem volt bennem a szülővárosom, Beaumont iránt.

– Pedig a szülei még ma is ott élnek.

– Így van, és gyakran meglátogatom őket.

– Varázslatos megérzései voltak a szüleinek, hogy az Audrey nevet adták önnek, éppen Audrey Hepburn tiszteletére. Mintha előre látták volna a pályáját…

– Szerették Audrey Hepburn-t, de igencsak meglepődtek, amikor bejelentettem, hogy megváltoztak gyerekkori álmaim, és mégsem a majmok tanulmányozásának szeretném szentelni az életem.

 

– Korán megszületett ez az elhatározás?

Ajánló:
Film.lap.hu »
Franciaország.lap.hu »
Színésznő.lap.hu »

Kapcsoldó cikkeink:
Hamarosan indul a Francia Filmnapok »
Amélie csodálatos átváltozása »

– Tizennégy-tizenöt éves koromig csakis a majmok érdekeltek, valószínűleg Dian Fossey hatására. De ekkoriban kezdett vonzani a művészet is. Eljárogattam a középiskolám színházi szakkörébe, tetszett, ám eleinte csak szórakozásnak tűnt. A szüleim realisták, tisztes szakma felé terelgettek. Tudományos pályára készültem tehát, de érettségi után az egyetem mellett beiratkoztam egy párizsi színésziskolába is. Volt ugyanis egy barátnőm, aki előző évben oda járt, és nagyon jókat mesélt róla. Két hét után felvettek a második évfolyamra. Ekkor a szüleim elé álltam, és megkérdeztem, járhatnék-e ide, miközben azért az egyetemet is folytatom. Ez két évig ment, és akkor megint arra kértem a szüleimet, hadd próbálkozzam még egy évig a színészettel. Látták, hogy szeretem, nem akadályoztak.

– Első nagyobb szerepét a Vénusz szépségszalon című filmben játszotta. Hogy kapta meg a szerepet?

– Szabályos szereplőválogatáson. Ez volt a legelső filmszerepem!

– És rögtön meg is jutalmazták érte a legjobb fiatal színésznőnek járó César-díjjal. Átkerült egy másik világba: filmszínésznő lett…

– Óvatos maradtam. Nem szálltam el magamtól. Csodás élmény volt, de nem fordult meg teljesen körülöttem a világ. Csak az Amélie után.

 

– Mikor érezte először, hogy felnőtt? Vagy még nem jött el ez a pillanat?

– Talán mostanában, de még most sem vagyok benne igazán biztos.

– Azért kérdem, mert a Még mindig lakótársat keresünk című filmben kesernyés derűvel üdvözli a „harmincas éveket”. Ön hogyan érzi magát a harmincas éveiben?

A választ – és a teljes interjút – a Nők Lapja április 9-én megjelenő, 15. számában olvashatjátok.
További kiemelt témáink:

Értelem vagy érzelem? – Ajándék kisfüzet minden olvasónak!
Az IQ-ról és az EQ-ról a jövő héten bővebben olvashatnak

Jordánia
Hulej Emese nemcsak a gyönyörűséges tájról mesél, de az ott élő embereket is bemutatja, közelebb hozza

Divat
A bolondos áprilisi időjárást már márciusban átélhettük, de ki tudja, tán még szükségünk lesz ernyőre, kabátra ebben a hónapban is

Lázár Kati és Jordán Adél
Anya és lánya. Hasonlóak és különbözőek. Színésznők és Szegő András beszélgetőtársai

A heti szerkesztő, Lazarovits Szilvia ajánlásával: Árnyékiskolák
Hogy mit is fed ez a szó? Gondolom, azok az olvasóink, akiknek gyerekei éppen valamilyen vizsgára, felvételire készülnek, pontosan tudják. Mert ezek a srácok különórák sokaságán vesznek részt. Ugyanis a felvételiken nem azt kérdezik, amit az iskolában tanítanak. Vagy olyan felszínesen kapják meg az ismereteket, hogy az nem elég alap a következő tudásréteghez. Vagy a gyerek nem mer kérdezni, ha nem érti a feladatot… és sorolhatnánk, soroljuk is a jövő héten, miért is kell a „rendes” közoktatás mellett egy másik oktatásban is részesülni a diákoknak. És miért kell súlyos ezreket fizetni a szülőknek.

Továbbá: Szépség; Egészség; Horoszkóp; Szeresd meg a tested!; Társkereső; folytatódik az öröm a Tiéd:-) pályázat és még sok minden más!

Ne felejtsétek: Nőnek lenni jó!

 

Még több az e heti Nők Lapjából:

D. Tóth Kriszta: Őrültek raktára »
Könnyű, franciás… »
Higgy magadban, ez a lényeg! »
10 kérdés és válasz a fogamzásgátlásról »
Visszamennék dolgozni, mit szól a főnököm? »
Egyszülős családok »
Harcoljunk együtt a kiégés ellen!

Nők Lapja Ezotéria:
Asztrotörténet »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top