Sztárok

Madonna megmenti a világot

Az angol királynő után a világ második legismertebb nője. A leggyakrabban ő szerepel a magazinok címlapján, és a legtöbb lemezt eladó énekesnő. Április 28-án kerül a boltokba Madonna legújabb albuma, a Hard Candy.

Az első kislemez és a hozzá kapcsolódó videoklip, a 4 Minutes már most óriási sikernek számít szerte a világban. A dal lényege, hogy Madonna és partnere, Justin Timberlake négy perc alatt menti meg a világot.

Az énekesnő az elmúlt években többször is bizonyította a szociális érzékenységét. Hol egy afrikai árvát fogad örökbe, hol milliókat áldoz karitatív célokra. Legutóbbi akciójában egy kilencvenkilós földgömböt dedikált, amelyre az eBayen licitálhattak az érdeklődők. A bevétellel újra Malawin próbál segíteni. Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő popkirálynő képtelen nyugodtan ücsörögni a trónján, és minden évben valami egészen új dologgal lepi meg a rajongóit. Az idén filmrendezőként debütált, s a Filth and Wisdom című film még a fanyalgó kritikusokat is meggyőzte. Legutóbbi albumából (Confessions on a dance floor) több mint nyolcmilliót vásároltak a világon. Hogy mekkora kereslet van az énekesnő lemezeire, arra a legjobb bizonyíték, hogy néhány hónapja kering az interneten egy kalózlemez, amelyet hetek alatt több százezren töltöttek le. Természetesen nem az új albumról volt szó, csupán lelkes rajongók készítettek egy remixválogatást, és ezt hirdették a 2008-as albumként.

 

Örök mozgásban

Madonnát lehet imádni vagy gyűlölni, de senki sem lehet közömbös vele szemben. Sokan bántják amiatt, hogy képtelen elfogadni a korát: rendszeresen végeztet önmagán plasztikai műtéteket, ötvenévesen is képes melltartóban és fűzőben fellépni, és a legfiatalabb előadókkal készít duetteket. Abba is többen belekötöttek már, hogy a jótékonysági akcióit önmaga reklámozására használja, hogy nem egészen törvényesen bonyolította az örökbefogadást, vagy hogy úgy váltogatja a vallását, mint más a zokniját. Tény, hogy a kilencvenes évek elején még hatalmas keresztekkel a nyakában énekelt, és Jézust tartotta ideáljának, majd egy hirtelen fordulattal elmerült a kabbala tanításaiban. A keleti filozófiákat sem veti meg, jógázik, meditál, jógikkal tart fenn kapcsolatot, de ő nem érzi képzavarnak mindezt. Azt vallja, hogy minden vallásból kiveszi a számára szimpatikus elemeket, s azokat hasznosítja az életében. A katolikus egyház már régen kitagadta, II. János Pál pápa személyesen gondoskodott arról, hogy a Madonna „az ördöggel cimborálók” listájára kerüljön. Szexuálisan túlfűtött videóit számos országban csak éjszaka sugározhatták a televíziók, de arra is volt példa, hogy a koncertjei előtt tömegek tüntettek a fellépés ellen. Legutóbbi turnéján a díva nemes egyszerűséggel egy kereszten lógva, töviskoszorúval a fején énekelt, miközben a kivetítőn a háborúk borzalmaiból és az éhező afrikai gyerekek életkörülményeiből kaphattak ízelítőt a nézők.

 

Ha csak az elmúlt egy évet tekintjük, már abból is láthatjuk, hogy a nagyasszony nem unatkozhat: bemutatta az első filmjét, újabb fotósorozatot készített egy neves divatcégnek, többször utazott Malawiba, befejezte a Hard Candy dalait, és klipet forgatott a 4 Minuteshez, illetve bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be.

Névjegy

Eredeti neve: Madonna Louise Veronica Ciccone

Született: 1958. augusztus 16., Michigan, USA

Beceneve: Madge, Maddy, Nonnie

Magassága: 164 cm

Csillagjegye: Oroszlán

Stúdióalbumai: Madonna, Like a virgin, True blue, Who’s that girl, You can dance, Like a prayer, I’m breathless, The immaculate collection, Erotica, Bedtime stories, Something to remember, Ray of light, Music, American life, Confessions on a dance floor, Hard Candy

Ismertebb filmjei: Evita, Négy szoba, Hullámhegy, Ki ez a lány, Dick Tracy, A tanú teste, A második legjobb dolog…

Fontosabb díjai: Golden Globe (Evita), Grammy, és Oscar az Evita című filmben énekelt „You must love me” című dalért

Honlapja: www.madonna.com, www.madonna.co.hu

Gyerekek

Mondhatnánk, hogy Madonna imádja a botrányokat, ám ha jobban megnézzük, ennek éppen az ellentéte is jellemző rá. Elhagyva az Egyesült Államok nyüzsgését, Angliába költözött, birtokán lovakat tart, kertészkedik, ritkán jár szórakozni, és gyermekeinek még a televíziónézést is megtiltotta. A házában dolgozó személyzet nem vihet be napilapokat, magazinokat, nehogy a gyermekei értesüljenek a róla terjedő pletykákról. Anyatigrisként védelmezi csemetéit, és boldog házasságban él Guy Ritchie-vel, a híres rendezővel. Egy idén télen tett indiai utazása során mélyen megrendítette az indiai gyermekek sorsa, ezért döntött úgy, hogy legközelebb onnan fogad örökbe. Tervei szerint még idén visszarepül Indiába, és egy árva kislányt vesz magához. A már adoptált David Banda mellett az énekesnőnek két vér szerinti gyermeke van, Lourdes (édesapja Madonna egykori%

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top