Sztárok

A legjobban fizetett sorozatsztár lett William Petersen

Előbb-utóbb minden sikeres sorozatban elfáradnak a főszereplők. A Jóbarátok, a Szex és New York után Amerika egyik legnézettebb sorozata, a Helyszínelők körül is több változás ment végbe az utóbbi évadban. Ami már biztosnak tűnik, hogy a helyszínelő csapat főnökét, Gil Grissomot játszó William Petersen rábólintott egy újabb évadra.

Tavaly szeptemberben kezdődött a Helyszínelők című sorozat szereplőgárdája körüli változás, amikor Gil Grissom kedvesét és munkatársát, Sara Sidelt alakító Jorja Fox a munkájáért járó fizetést kevesellve – a rajongók legnagyobb bánatára – elhagyta a csapatot. Nemrég a szerencsejáték-függőségben szenvedő Warrick Brownt játszó Gary Dourdan is bejelentette, hogy nyolc év után kilép a népszerű sorozatból – olvasható a Tv Guide magazin online oldalán.

A sorozat főszereplőjének, William Petersennek májusban jár le a szerződése, amely a Helyszínelők főnökének, Gil Grissom karakterének megformálására kötelezi. Hasonlóan kollégáihoz, a színész is hosszan gondolkodott, folytassa-e tévés munkáját.

A nyugodt, ironikus, bölcs és kissé atyáskodó figurát játszó Petersenre nemcsak a főszerep megformálása miatt van szükség, a gyártó cég, a CBS folyamatosan kikéri a véleményét a történet menetéről és megformálásáról is. A szerepbe belefáradt színész a Dublin Carol című színdarabban lép fel, emiatt tavaly már rövid ideig kihagyott pár epizódot.

William Petersen a kilencedik évadra epizódonként 600 000 dollárt kap majd, ezzel jelenleg a legjobban fizetett tévészínésznek számít. A Joseph Jefferson Award díjas színész második feleségével, Gina Cirone biológia-tanárnővel él.

A Helyszínelők történeteinek szereplői nem riadnak vissza a lőtt sebek, az ömlő vér és az anatómiai kuriózumok látványától sem.

A CSI olyan törvényszéki nyomozókról szól, akik a bűntények színhelyén dolgoznak, és munkájuk igen kevéssé ismert az átlagember számára. Gil Grissom (William Petersen) a Las Vegas-i elit bűnügyi helyszínelő csapat vezetője. Jim Brass (Paul Guilfoyle) a nyomozók egységének kapitánya, a helyszínelők brigádjához tartozik még Catherine Willow (Marg Helgenberger), akinek egy kislánya van, a legkitartóbb és legharciasabb Sara Sidel (Jorja Fox), aki a nyolcadik évadban Grissom kedveseként hagyja el Las Vegast, Warrick Brown (Gary Dourdan) és a texasi szépfiú, Nick Stones (George Eads), a csapat oszlopos tagja. (NLC, Tv Guide, fotó: Viasat Tv)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top