Sztárok

A sztárok sem vetik meg a pálinkát

Hiába, a pálinkát még az is megszeretheti, aki soha nem kedvelte a gyümölcspárlatokat. Jamie Winchester és Hrutka Robi nem csak zenélni fog a pálinkafesztiválon. A zenészek a pohár fenekét is megtekintik majd.

Idén már harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Budapesti Pálinka Fesztivál. Az eseményre már Jamie Winchester is nagyon készül Hrutka Robival, hiszen nem egy megszokott koncerttel örvendeztetik meg rajongóikat, hanem utcazenéléssel adják meg a megfelelő hangulatot a pálinkázáshoz. A közönségnek lesz miből válogatnia, hiszen több száz fajta nedű közül választhatják ki a számukra legkülönlegesebb főzetet.

Jamie Winchesterről talán kevesen gondolnák, hogy ő is nagy rajongója a hungarikumnak számító pálinkának. Sok helyen járt már a világon, de még sehol máshol nem találkozott hasonlóan ízletes gyümölcsalapú röviditallal.

– Sokáig fenntartásaim voltak a pálinkával szemben – meséli az énekes. – Aztán pont a két évvel ezelőtti pálinkafesztiválon megmutattak nekem néhány igazán finom fajtát, és azóta az elkötelezettjévé váltam. Azonban nem fogyasztok belőle gyakran, mert szerintem a pálinka ivásához nyugodt körülmények kellenek. Ez egy méltóssággal teli ital, amelyet különleges alkalmakra tartogatok.

Jamie-ék két évvel ezelőtti fellépése a pálinkafesztiválon olyan jól sikerült, hogy örömmel mondtak most is igent a szervezőknek. Akkor halk és ülős koncertre készültek, aminek a vége az lett, hogy az első szám után a közönség felállt, és a koncert végéig táncoltak.

További különleges zenei csemegeként fellép még Takács Eszter, a Szájról Szájra együttes, a Hot Club of Hungary, a Yellow Sisters és még sokan mások. Az idei fesztiválon az ínyenc italkedvelők több száz pálinkaféléből választhatják ki a számukra legkülönlegesebb főzetet. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top