Sztárok

Stinghez jó szomszédolni járni

Ritka, hogy egy olasz zenész Stinget a barátjának tekintheti. Zuccherónak sikerült az, ami sok európai zenésznek nem. Sikerült betörnie a zenei világ élvonalába.

A zene szeretete révén olyan világsztárok tekintik Zuccherót barátjuknak és ismerték el zenészként is, mint például Sting, Bono, Miles Davis, Elton John, Brian May, Eric Clapton és még sokan mások. Az olasz származású zenész erre nagyon büszke, különösen arra, hogy ezekkel a művészekkel emberként is megtalálta a közös hangot.

– Bono meghallotta a Miserere című dalt, és meg akarta írni rá az angol szöveget – mesélte Zucchero egy interjúban. – Innentől kezdve minden évben találkoztunk, akkor is, ha a munka miatt nem kellett volna. Persze volt erre is példa, hiszen néhány albumomat Bono dublini stúdiójában vettem fel.
Eric Claptonnal több mint tizenöt évvel ezelőtt volt egy közös turnéjuk, de a mai napig folyamatosan tartják a kapcsolatot. Stinggel olyan szoros lett a barátságuk, hogy az énekes Zucchero szomszédja lett Toscanában.

– Paul Younggal nagyon-nagyon jó barátok vagyunk. Nemcsak zenéről, hanem az életről is tudunk beszélgetni, és ez mindennél fontosabb.

Fellépett fesztiválokon, szerepelt tévéprogramokban, játszott klubokban és sportcsarnokokban. Brian May felkérésére fellépett az 1992-es Freddie Mercury-emlékkoncerten a londoni Wembley-stadionban, az 1994-es Woodstockon, a U2 frontembere, Bono felkérésére az 1999-es Net-Aid jótékonysági koncerten, Bob Geldof személyes invitálására a Live 8 rendezvényen.
Több mint 30 éves pályafutása során sikert sikerre halmozott. Olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Paul Young, Eric Clapton, Brian May, Sting, Joe Cocker, Al Di Meola, Andrea Bocelli, Ennio Morricone és Luciano Pavarotti. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top