Sztárok

Cannes-ba készülnek a sztárok

George Clooney, Brad Pitt vagy Robert De Niro visszajáró vendégeknek számítanak Cannes-ban. Európa egyik legrangosabb filmfesztiválján idén is felvonulnak a sztárok.

A 61. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalosan kihirdetett versenyprogramjának listáját újabb címekkel egészítették ki, így végül 22 alkotást – köztük egyetlen kelet-európaiként Mundruczó Kornél Deltáját – tartalmaz a hivatalos versenyprogram.

Az ítészek döntése értelmében három film, jelesül Fernando Meirelles Vakság, Laurent Cantet Entre Les Murs, valamint James Gray Two Lovers című alkotása is helyet kapott a kiválasztottak között.

A Vakság Jose Saramago azonos című regénye alapján készült: a történet szerint egy város lakóit titokzatos kór támadja meg, ami miatt lassan mindannyian megvakulnak. A fesztivál nyitófilmjének is megtett thriller főszereplői: Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover és Gael Garcia Bernal.

A Two Lovers James Gray romantikus drámája, amelyben egy brooklyni férfit (Joaquin Phoenix) igyekszik a családja megházasítani. Neki azonban a szülők által kiszemelt hölgy helyett az új szomszéd lányon (Gwyneth Paltrow) akad meg a szeme.

A Coen fivérek kémfilmje nyitja a velencei mustrát, míg a 61. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált május 25-én Barry Levinson What Just Happened? című filmje zárja, amelynek főszereplője, Robert De Niro jelenti be, ki kapja idén az Arany Pálmát. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top