Sztárok

Feke Pál lett a király

Lezárult A Társulat szereplőválogatása. A tizenkét részes döntőfolyam végén, május 10-én, szombaton eldőlt: Feke Pál alakíthatja majd a címszerepet. A végső döntésbe kétmilliónál is több néző kapcsolódott be.

A négy István-jelölt közül Feke Pál színész alakíthatja majd a címszerepet a jubileumi István, a király előadásán júniusban. A nézők döntése alapján Koroknai Árpád és Feke Pál küzdhetett meg a főszerepért a négy jelölt közül. A párbajt követően a zsűri egyhangú döntést hozott: mindannyian Feke Pál alakítását ítélték meggyőzőbbnek.

Ezzel teljes a Társulat: Szikora János kijelölte a nyolc főszereplőt, és azt is ismertette, kik éneklik a mellékszerepeket a premieren. Az István, a király jubileumi előadását június 18-án mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában. Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját Szikora János rendezi. Az új produkcióról tévéfelvétel készül, amelyet az eredeti bemutató negyedszázados évfordulóján, augusztus 20-án sugároz majd a Magyar Televízió.
A premiert követő előadásokon kettős szereposztásban játsszák majd a darabot, így azok is színpadra állhatnak, akik a szerepdöntők során második helyre kerültek.

Gundel Takács Gábor műsorvezető olvasta fel Medveczky Balázs MTV-alelnök üzenetét, amelyben bejelentette, hogy a Magyar Televízió egyéves szerződést ajánl a Társulat tagjainak. A több mint háromórás produkcióra az éppen tévézők 16 százaléka volt kíváncsi, a végső párbajt és a döntést minden ötödik tévéző figyelemmel kísérte. Ebben az időszakban az M1 nézettsége megközelítette vagy elérte a kereskedelmi csatornákét.

A főszereplők:

Táltosasszony: Fejes Szandra
Laborc: Varga Lajos
Gizella: Simon Boglárka
Torda: Tóth Attila
Sarolt: Éderer Enikő
Koppány: Vadkerti Imre
Réka: Herczeg Flóra
István: Feke Pál

(NLC, MTV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top