Sztárok

Alföldi Zoltán lovagi rangot kapott

Az RTL híradósa, Alföldi Zoltán és Lányi Lala, a Kozmix énekese nem a Kerek Asztal, hanem a villányi borok lovagjai lettek.

A lovaggá avatás előtt bizonyítaniuk kellett rátermettségüket is, elsőként azzal, hogy férfi módjára tudják megkötni a borászkötényt. A második próbatétel egy jó villányi bor felismerése volt. Azután jött a legnagyobb próbatétel, a hegy szellemét kellett palackba zárni. Ezzel az egyik lovagjelöltnek meg is gyűlt a baja: Alföldi Zoltán ugyanis nem minden probléma nélkül zárta vissza az üveget. Lányi Lala azonban igazi lovagként kiállt bajtársa mellett.

– Ez a kis baki csak azért történhetett meg, mert soha életében nem kellett visszazárnia egyetlen palack villányi bort sem, mert ahogy kinyitotta, az mindig el is fogyott. Titokban tartották előttünk a forgatókönyvet, nem árulták el, hogy pontosan milyen feladatokat kell teljesíteni, azt mondták, hogy kész helyzet elé akarnak állítani, de hála istennek, ezt a bonyolult feladatot is többé-kevésbé sikerrel abszolváltuk – mondta a híradós.

Aztán jött Lala, aki ezen a ponton elbizonytalanodott, hogy alkalomhoz illő öltözéket választott-e. Lala fehér öltönye végül megúszta a vörösborfürdőt. A sikeres próbatételek után pedig a fiúk kiérdemelték a borlovagi címet.

– Azért sem áll tőlem távol ez borrendi tagság – amelyre nagyon büszke vagyok –, mert ha alkohol, akkor én elsősorban bort iszom, ez a családban is hagyomány; és a legjobb barátom borkereskedő, aki a legjobb borokkal ismertetett meg az évek során.

A híradós Alföldi Zoltán és felesége, Sárosdy Eszter mára már igazi ínyencekké váltak a borok terén is. Vagyis azt is megválogatják, melyik ételhez milyen borok passzolnak.

– Születésnapok, karácsony, húsvét – olyankor, amikor a feleségem többfogásos menüt készít, akkor felhívjuk a barátomat, és olyan borsort állít össze a menühöz, hogy nemcsak az ételek, hanem az italok után is megnyaljuk mind a tíz ujjunkat.

Az újdonsült borlovagoknak viszont kötelezettségeik is vannak. Az egyik, hogy tilos ecetes bor mellett agitálniuk. De amint láthatták, ezt mindketten gond nélkül teljesíteni tudják majd. (NLC, RTL Klub, fotó: Bársony Bence)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top