Sztárok

Gubás Gabi tudja, milyen a jó kritika

Gubás Gabi gyermekközpontú életet él. A gyönyörű színésznő, ha teheti, a nap minden percét a kisfiával tölti, aki szakmai munkáját is megkritizálhatja.

Gubás Gabi élete első meselemezére készül, amely gyermeknapon jelenik meg. Pálfy Zsolt Csigalétra című meséjében Amálkát, a csigalányt kelti életre a színésznő.

– A szerzővel és szereplőtársammal, Pálfy Zsolttal évekkel ezelőtt találkoztam. Már akkor is felmerült egy közös munka lehetősége, de most jött el ennek az ideje. Zsolt eljött megnézni az Anconai szerelmesek című előadást, majd azt követően megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem egy meselemezen közreműködni. Elolvastam a könyvet – mert az anyag specialitása az, hogy nemcsak egy CD, hanem egy mesekönyv is született – és meghallgattam a dalokat.

Nekem már elsőre is nagyon tetszett, de tudtam, hogy egy valóban pártatlan szakvélemény, kritika is szükséges. Ki máshoz fordulhattam volna meseügyben, mint a kisfiamhoz – mosolygott a színésznő.

A színésznő legnagyobb meglepetésére a kis Attila kikerekedett szemmel hallgatta végig a mesét, pedig még csak most múlt egyéves. Azóta rendszeresen hallgatják, Gabi pedig szabályosan elolvad, ahogy rázza a kis popsiját vagy dobol az ütemre.

– Zalacsányban, egy csodálatos, új nyári játszóhelyen, a Csányi- mulatságokon került sor az első fellépésre vagy inkább nyilvános főpróbára. Nemcsak azért izgultam nagyon, mert akkor álltunk ki először nagyközönség elé ezzel az anyaggal, hanem azért is, mert a nézők között ott ült a családom egy része: a párom, a kisfiam, az édesanyám, a testvérem.

Tényleg a torkomban dobogott a szívem! A kisfiam boldogan tapsikolva nézte, táncikálta végig az előadást, nagyon élvezte az ismerős dallamokat. Igazság szerint a mai napig is, ha kicsit nyűgösebb napja van, csak be kell tennem a CD-t, vagy felolvasok a meséből, és ő azonnal megnyugszik vagy jókedvre derül.

A Csigalétra azonban nemcsak Gabi kisfiának, hanem a színésznőnek is kivételes örömet szerzett. Gabi gyerekkorának meghatározó élményei a kaposvári Csiky Gergely Színház gyerekelőadásai, amelyeknek állandó főszereplője Pogány Judit volt. Gabi régi vágya, hogy Pogány Judittal közös meseanyagon dolgozhasson, most teljesült. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top