Sztárok

Csézynek nem sikerült

Idén nem lesz ott Magyarország az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében, mivel Csézy nem kapott elég szavazatot csütörtök este a második elődöntőben Belgrádban.

A mezőkövesdi énekesnő, Csézy tizenötödikként lépett színpadra a belgrádi Arénában, és adta elő Candlelight (Gyertyaláng) című dalát, amely a magyar közönség előtt már régóta ismert Szívverés címmel.

Az énekesnő nyert már világversenyt folklór és polifon kategóriában, de több operaénekes is elismerte már Csézy tehetségét, és ebbe a különösen zárt közösségbe is azonnal befogadták.

Csütörtökön este Ukrajna, Horvátország, Albánia, Izland, Grúzia, Dánia, Svédország, Litvánia, Törökország és Portugália indulói kaptak elegendő szavazatot, így ezek az országok is versenybe szállhatnak az eurovíziós trófeáért. Az első elődöntőt egyébként kedd este rendezték: akkor a voksok alapján Görögország, Románia, Bosznia és Hercegovina, Finnország, Oroszország, Izrael, Azerbajdzsán, Örményország, Lengyelország és Norvégia képviselői kerültek a dalfesztivál döntőjébe.

Néhány ország, a tavalyi győztes, Szerbia, illetve a fesztiválalapító országok: Franciaország, Németország, Spanyolország és Nagy-Britannia automatikusan bejutottak a döntőbe. Tavaly Rúzsa Magdi képviselte Magyarországot Helsinkiben: akkor a szavazatok alapján a kilencedik helyet szerezte meg. Az eddigi legjobb helyezést 1994-ben értük el, akkor Bayer Friderika a negyedik lett a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal. (NLC, FH)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top