nlc.hu
Sztárok
Igazi sztár jön Budapestre!

Igazi sztár jön Budapestre!

50 éves jubileumi koncertturnéja alkalmával Budapesten is fellép Paul Anka. Paul Anka 1957 óta turnézik, de Magyarországon most jár először.

Paul Anka libanoni szülők gyermekeként született Kanadában 1941-ben. Már 16-17 évesen világsztár volt a Diana és You Are My Destiny című slágereivel. Ő írta Tom Jones She’s a Lady című sikerdalát, illetve a legnagyobb Frank Sinatra-slágerré lett My Way angol szövegét is.

1957 óta több mint 120 lemezt játszott fel. Világszerte 15 millió albumot adott el, és kislemezei, a Diana, a Lonely Boy és a Having My Baby, valamint a White Christmas 10 milliós példányszámban keltek el. Paul Anka a 21. helyet foglalja el minden idők legsikeresebb művészeinek listáján.

Páratlan karrier az övé. Az 50-es évek tinisztárjából vált ünnepelt dalszerzővé. A zenészt 1962-ben a Longest Day című daláért Oscar-díjra jelölték. 1984-ben csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán. 1991-ben megkapta a francia kormánytól a művészetek és az irodalom lovagja díjat.

2002-ben Kanadában, Ottawában április 27-ét kinevezték Paul Anka-napnak. Ugyanebben az évben a turizmus tiszteletbeli nagykövetévé választották szülőhazájában. 1951 óta több filmben is játszott.

Paul Anka két legújabb albuma, a Rock Swings és a Classic Songs, My Way régi slágereket idéz, Paul Anka saját feldolgozásában. A szervezők ígérete szerint a budapesti koncerten a közönség az összes Paul Anka-slágert meghallgathatja – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a koncertet szervező ShowTime Budapest. (FH)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top