nlc.hu
Sztárok
Kontor Tamás véletlen hazatért

Kontor Tamás véletlen hazatért

A gitáros-énekes-zeneszerző Kontor Tamás életében elérkezett az a pillanat, amire a legtöbben egész életükben törekednek: hazatért, mind szakmailag, mind magánéletileg. Méghozzá nem is annyira véletlen, ahogyan azt a júliusra tervezett második nagylemezének címe sejteti. A 2006 novemberében „Rengeteg év” című koronggal elindult szólókarrierjének rendkívül tudatosan felépített és – a szó minden pozitív értelmében – letisztult folytatása lesz a „Véletlen hazatérsz” című album, aminek első dalából nemrégiben videoklipet is forgatott Kontor Tamás.

Az akusztikus, rockos nóta a „Most jó” címet viseli, ami Tomi elmondása szerint élete első és utolsó szerelmes dala. Kontor Tamás és a szerelmes nóta együttes említésénél, nem kell megijedni a countrys-rockos dallamvilág kedvelőinek sem, hiszen Tomi a tőle megszokott, elcsépelt kliséktől mentes, sajátos felfogásban írta meg a dalt és a szöveget is mindarról, amit érez egy kis sztoriba ágyazva. Olyannyira egyedien megfogalmazott szerelmes történetről van szó, hogy Tomi ötletesen nem a megszokott, lassított felvételes csókolózós-simogatós jelenetekben lesz látható, hanem kedvenc hangszereivel együtt, amiket saját maga szólaltat meg.

A fotóművész Nánási Pál rendezésében láthatjuk majd Tomit gitározni, basszusgitározni és dobolni is, amit Bajkó Valentin videoanimációs grafikái egészítenek ki és teszik egyedien látványossá. A júliusban megjelenő nagylemez mindegyike Tomi saját szerzeménye, ami zeneileg ismét a gitárra fókuszál, de ez alkalommal dallam- és hangzásvilágban sokkal érettebb és kifinomultabb szerzeményeket hallhatunk vendégmuzsikusok közreműködésében. A dalok egy véletlen hazatért előadó életigenlő és pozitív világát sugalmazzák őszintén és egyszerűen.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top