Sztárok

Miért elfoglalt a Barátok közt új Noémije?

Gonda Kata végigharcolta a többfordulós válogatást, míg végül ő bizonyult a legjobbnak Temesvári Noémi szerepére. A 19 éves lány számára nem ismeretlen a színjátszás világa, Földessy Margit színitanodájának a növendéke.

A forgatások mellett Gonda Kata a Magyar Táncművészeti Főiskola elsős hallgatója, táncos és próbavezető szakon. A legfrissebb Barátok közt stábtag a színitanodájának köszönheti, hogy ő lett Noémi új megformálója.

– Az egyik órán szólt a tanárunk, hogy lesz Barátok közt casting, s gondoltam, kipróbálom magam – mesélte boldogan a Reggeliben Kata. – Szerencsésnek tartom magam, hogy továbbjutottam, illetve hogy a próbafelvételen is engem választottak a legjobbnak, így én lehetek az új Noémi, nagyon jó érzés.

Kata annak is nagyon örül, hogy mindenki szeretettel fogadta, s ha problémája akadt a forgatások során, mindig talált valakit, aki a segítségére sietett.

– Nagyon tetszik, hogy a szereplők segítik egymás munkáját. Egy időben néztem a sorozatot, aztán lemaradtam, így van mit bepótolnom, de mindenki nagyon kedves.

Az ifjú színésznő már a kezdetekkor tudta, hogy a casting Noémi szerepére szól, ezért a sorozat figyelemmel követésekor erre a szerepre koncentrált a legjobban.

– Szükség volt arra, hogy visszacsöppenjek a történetbe, de azt is fontosnak tartottam, hogy megfigyeljem, Noémi milyen alapvető tulajdonságokkal rendelkezik. Nem szeretném, ha a nézők azonnal Gonda Katát kapnának, erős váltás lenne, így igyekszem megtartani Noémi stílusát, s úgy érzem, egyre jobban formálódik rám a szerep.

A stresszes időszaknak már vége Kata életében, hisz a kezdeti félelmein kezdi túltenni magát. Már egy hónapja a stáb tagja, így a lámpalázát is sikerült már leküzdenie. De arra nagyon kíváncsi, hogy mi lesz, ha végre képernyőre kerül. Főleg mert két éve párkapcsolatban él, és a barátjával sokat gondolkotak azon, hogy milyen lesz, ha felismerik az utcán, és hogy sikerül majd kezelni a helyzetet.
Erre nem kell már sokat várnia, hisz valószínűleg egy hét múlva már Katát láthatjuk a Barátok közt Noémijeként. Mivel a lány iskolába jár, örül, hogy a forgatások nem veszik el minden szabad percét.

– Változó, hogy mennyi ideig tart a forgatás napi szinten, de szerencsére emellett a tanulásra is tudok időt szakítani, hisz most épp vizsgaidőszakom van. Nem tudom, később hogyan alakulnak a dolgok, hisz még két évem hátravan, de ez maradjon a jövő titka.

A nemrég megrendezett Barátok közt csapatépítő tréningen már Kata is részt vett, habár csak péntek estére, a bulira ért oda a helyszínre. (NLC, fotó: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top