nlc.hu
Sztárok
Heath Ledgerről ösztöndíjat neveztek el

Heath Ledgerről ösztöndíjat neveztek el

Öt hónappal Heath Ledger tragikus halála után barátai és kollégái ösztöndíjat hoztak létre, mely a színész nevét viseli. A pénzösszeggel a tehetséges és feltörekvő fiatal színészeket fogják támogatni.

Már öt hónapja annak, hogy Heath Ledger alig 28 évesen életét vesztette. A Beverly Hillsben megrendezett „Breakthrough Awards” díjátadón másképp emlékeztek meg róla, mint a filmipar eddigi eseményein – a múlt idézés helyett inkább a jövőre koncentráltak. Gregor Jordan, akivel Heath 1999-ben együtt játszott a „Jó képet vágunk hozzád” című filmben, bejelentette, hogy létrehozták a Heath Ledger-ösztöndíjat, amivel a kezdő ausztrál színészeket támogatják a jövőben. Már most több olyan emberről tudnak, akik szívesen támogatják a kezdeményezést, köztük van Michelle Williams, Heath Ledger volt párja is.

És honnan az alapítvány ötlete? Gregor Jordan magyarázata szerint Heath nemcsak nagyszerű színész volt, hanem a nagyvonalúságáról is gyakran tanúbizonyságot tett. Még akkor is, ha neki nem volt éppen semmije, megtalálta a módját, hogy adjon valamit az embereknek.

Az ösztöndíjat, melynek ötletét Heath édesapja is támogatja, az „Ausztrálok a filmekben” nevű rendezvénnyel kötik össze, amelyet az Ausztrál Film- és Televízió Társaság finanszíroz. Először 2009-ben adják át a kiválasztott fiataloknak a díjat, mellyel nagyban elősegítik hollywoodi karrierjük beindulását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top