Sztárok

Ákos egy gömbbel gazdagabb lett

Idén harmadszor adták át a VIVA Comet a magyar könnyűzenéért díjat. Az első évben az Edda, tavaly pedig Szikora Robi és az R-GO kapta a gömböt. Ebben az évben Ákosra esett a csatorna választása.

Nem véletlenül kapta Ákos a díjat. A zenész nemrég ünnepelte negyvenedik születésnapját, és húsz éve van a pályán. Ez alatt az idő alatt sokat tett a hazai könnyűzenéért, lemezeit a szakma és a közönség egyaránt díjazza, koncertjei telt házasak.

Ákos már három VIVA Comet-gömböt is a magénak tudhat, de ez a mostani minden eddiginél különlegesebb, hiszen eddigi teljes pályáját ismeri el, és a hazai könnyűzenében elért eredményeit díjazza most a zenecsatorna.

– Köszönöm az elismerést! Idén negyvenéves lettem, április elején a honlapomon tettük közzé a Negyven című új nótát, amelyet egy hónap alatt 45 000 érdeklődő töltött le. Ezt hallhatja majd a VIVA Comet közönsége, először játsszuk nagy nyilvánosság előtt élőben, mintegy az ősszel induló jubileumi turné felvezetőjeként.

Az egyébként mindig jól öltözött Ákos most szokatlanul elegánsan lép majd színpadra zenészeivel együtt: szmokingban. Érdekesség, hogy kísérőzenekarának két alapító tagja, Dorozsmai Péter és Fekete „Samu” Tibor is fellép a rendezvényen és természetesen a turnén is. A csapat egy új zongoristával, Czomba Imrével egészül ki, gitáron pedig Kékkői Zalán kíséri majd Ákost.

– Ebben a felállásban először láthatnak majd minket. A dalok a turnén akusztikus változatban lesznek hallhatók, és a Negyven című dalt is így adjuk elő.

A VIVA Cometen tehát ősbemutatót láthatunk, Ákos és zenekara a zenész jubileumi dalával készül, egy exkluzív és elegáns előadással, amelynek folytatását ősztől láthatja majd a közönség. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top