Sztárok

Vincze Lilla angyalai

A Napoleon Boulevard egykori énekesnője, Vincze Lilla tíz év után jelentette meg új albumát, melyen tizenhárom lélekemelő dal hallható.

– 1990-ben jelent meg az első „crossover” jellegű dalom, akkor még külföldön sem volt ez még divat – mondta az énekesnő. – Nina Hagen hozta be igazából ezt a szabad ötvözését a zenei világoknak. Ő az operát a punkzenével ötvözte. Számomra a Napoleon Boulevard is egy érdekes kirándulás volt, ahol a klasszikus zenei tudásomat ötvöztem a popzenével. Az útkeresések közben rájöttem, hogy a komolyzene is kötött számomra, és mindig bennem maradtak ezek a kísérletezések. Az új lemez tíz évig készült. Sarah Brightman nagy hatással van rám, ezért az ő dalaiból is került a válogatásra, de kamaradalok is, és egy régi Napoleon-dal feldolgozása is hallható. A videoklipet a párom rendezte, a fantasztikus ruhákat pedig Bencsik Andrea barátnőm tervezte.

Lilla 28-án Érden énekli az „Angyalnak, madárnak” című lemez dalait, de nyáron több nagyvárosban fellép, és azon se lepődjünk meg, ha egy templomba betérve az énekesnő hangját halljuk, hiszen ilyen „fellépéseket” is vállal.

 

A Napoleon Boulevard újbóli egyesülésének sajnos már akadálya van, hiszen a zenekarból van, aki nem lehet közöttünk, de Lilla mégsem mond határozott nemet egy esetleges fellépésre.

 

– Szabad utat hagyok, nem zárkózom el – folytatta Lilla. – Ha a fiúk is úgy gondolják, akkor én örömmel vállalnék egy búcsúkoncert jellegű fellépést. Ezt a lemezemet is úgy készítettem, hogy ha netán az utolsó lenne, akkor méltóképpen köszönhessek el azoktól, akik kedvelik a hangomat és a zenei világomat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top