nlc.hu
Sztárok
Mena Suvari szülőházát szellemek lakják

Mena Suvari szülőházát szellemek lakják

A szép színésznő, Mena és bátyjai a mai napig állítják, hogy az 1870-ben épült hajlékban szellemek kísértettek éjszakánként.

A Rhode Island-i születésű színésznő, aki keresztnevét egy egyiptomi istennő után kapta, egy észt pszichiáter és egy amerikai nővérke gyermekeként látta meg a napvilágot. Felhőtlen gyermekkorára csupán a családi ház vetett némi árnyékot – Mena Suvari és bátyjai a mai napig állítják, hogy az 1870-ben épült hajlékban szellemek kísértettek éjszakánként.

A szép szőke színésznő, aki – bármily hihetetlen – eredetileg vörös hajú, kezdetben orvos, régész vagy asztronauta szeretett volna lenni, ám szépségére hamar felfigyelt a reklámipar. Modellként és gyermekszínészként kezdte a karrierjét, éveken keresztül a Wilhelmina reklámarca volt.

Első jelentősebb sikereit tévésorozatokban aratta. A Chicago Hope és a Vészhelyzet egy-egy epizódszerepét kapta meg, majd következett a széles vászon: az Amerikai pite című komédiában láthattuk formás idomait, majd az Amerikai szépség öt Oscar-díja irányította rá a filmesek figyelmét. Az utóbbi filmben Kevin Spacey vágyának titokzatos tárgyát formálta meg.

A hirtelen jött sikert kisebb hullámvölgy követte, a Vigyázz, kész, szűz!, amelyben Suvari egy pornógyáros csemetéjét játszotta, és a Lúzer című tinikomédia, amely nem aratott osztatlan sikert sem a kritikusok, sem pedig a közönség körében. A szabadidejét legszívesebben festegetéssel, zongorázással és kirándulással töltő Mena, aki egy nála 16 évvel idősebb operatőr felesége, a két említett film fiaskóját a Muskétás című produkcióval és az Amerikai pite folytatásával igyekezett feledtetni. (Film+)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top