Sztárok

Soha nem látott Marilyn Monroe-felvételek

Soha nem látott felvételek kerültek elő Marilyn Monroe-ról - adta hírül a BBC.

Marilyn Monroe utolsó befejezett filmje az 1961-ben készített Kallódó emberek. Ennek a forgatási szünetében készítették a most előkerült képkockákat.

A felvételeken a színésznő kollégáival és a stáb tagjaival beszélget. Azt is megörökítették, amint kávésbögréjét szorongatva sétál a szőke sztár. Elemzők szerint valószínű, hogy egy rajongó szerzi majd meg a ritka filmet a magángyűjteményébe, így az örökre eltűnhet a nyilvánosság elől. A 8 milliméteres némafilm 47 perces, két tekercsen van. Szakértők szerint a ritka felvételekért akár 20 ezer dollárt is ki kell fizetnie annak, aki meg akarja szerezni azokat.

Marilyn Monroe 1926-ban született Los Angelesben. 1948-ban a 20th Century Fox szerződtette kisebb szerepekre. Ekkor festette szőkére a haját és változtatta meg a nevét. Pályafutására rányomta bélyegét a szexbombaimázs. Sokszor próbált olyan szerepekhez jutni, amelyekben megmutathatta volna színészi képességeit is, de sem a filmgyártók, sem a közönség nem óhajtotta őt másnak látni.

1950-ben a Mindent Éváról című filmben tűnt fel egy epizódszerep erejéig. Első ismertebb filmje az Aszfaltdzsungel volt, de nemzetközi hírnevet a Niagara című alkotással szerzett. Arthur Miller íróval kötött házasságáról a sajtó folyamatosan tudósított 1956–1961 között, csakúgy mint a meggyilkolt John F. Kennedy amerikai elnökkel, majd öccsével, Roberttel való viszonyáról is. Sokak azt állítják, hogy Monroe 1962-ben öngyilkos lett, ám mások szerint a szőke szépséget meggyilkolták. (NLC, FH)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top